NRK Meny

Sikret sitt første langrenn-sølv

Birgit Skarstein gikk inn til andreplass og fikk sin første pallplassering i et verdenscuprenn i langrenn.

Birgit Skarstein

Birgit Skarstein har konkurrert på ski i flere år, men i fjor hadde hun en pause og satset fullt på roingen.

Foto: Anne R. Kroken
Mari Svenning
Journalist

Det ble litt av en pangstart på langrennssesongen for Birgit Skarstein i finske Vuokatti, fredag. Levangerjenta leverte et sterkt sprintløp og endte på en solid andreplass, kun slått av amerikanske Oksana Masters. Dermed sikret hun også sin første pallplassering i verdenscupen.

Birgit Skarstein sølv

En strålende fornøyd sølvvinner.

Foto: Norges Skiforbund

– Jeg er så takknemlig og glad. Dette er distansen jeg satser på, og jeg har jobbet maksimalt mot dette og trent mye styrke. Det fikk jeg uttelling for i dag, sier Skarstein på telefon fra Finland.

Satset alt på roing

Birgit Skarstein

Birgit med gullvinner Oksana Masters og Sini Pyy fra Finland.

Foto: Norges Skiforbund

I fjor sto hun over verdenscupen og alt av konkurranse i langrenn, og satset fullt og helt på roingen og OL i Rio. Spenningen var derfor stor foran fredagens løp.

– Det har vært vanskelig å vite hvordan jeg lå an, siden jeg ikke har konkurrert. Da får man aldri en bekreftelse. Men jeg har trent en del teknikk, så det var veldig artig å se. Jeg er mye sterkere nå enn jeg har vært før, sier Skarstein.

Satser mot VM

Planen var å returnere til Norge etter løpet, og droppe de resterende konkurransene i Voukatti. Det revurderes etter pallplasseringen fredag.

– Jeg skal jo gå langrenn i vinter, så nå vurderer jeg å være her de resterende dagene for å slåss om sammenlagtseier.

Norske Trygve Toskedal Larsen tok sølv i herrenes sprint.

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.