Disse skal konkurrere om MGP-finaleplassen fra Midt-Norge

De unge talentene Kristin Husøy og Alexandru kniver med The Voice-vinner Thomas Løseth og countryrockerne Sie Gubba om finaleplass i Trondheim.

God stemning da Kristin Husøy, Thomas Løseth og Alexandru møttes på Gamle bybro i Trondheim før delfinalen i MGP 2020. De tre artistene konkurrere også mot bandet Sie gubba i Trondheim Spektrum

KJEMPER OM FINALEPLASS: Kristin Husøy (fra venstre), Thomas Løseth og Alexandru møttes på Gamle bybro i Trondheim før delfinalen i MGP 2020. De tre artistene konkurrerer også mot bandet Sie Gubba i H3 Arena Fornebu lørdag 25. januar.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Vinneren av landsdelfinalen for Midt-Norge lørdag 25. januar, får en plass i den nasjonale finalen i Trondheim Spektrum 15. februar.

Trondheimsjenta Kristin Husøy (18) er den yngste av deltagerne i landsdelfinalen. Men selv om hun er ung, er det ikke første gang hun står på en stor scene og opptrer på nasjonal direktesendt TV.

Husøy var med i sangkonkurransen The Voice på TV2 i 2019, men innrømmer at dette ikke nødvendigvis er en fordel.

– Man kan liksom ikke bli forberedt på det. Det er jo mye, det er stort, det er nerver og det er ting som skjer, sier 18-åringen til NRK.

Kristin Husøy fra Trondheim kjemper om finaleplass i MGP 2020
Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Vanskelig kjærlighet

Husøy skal framføre låta «Pray for me». Det er første gang hun har vært med i en låtskriveprosess, og hun sier at dette bidro til at låten ble hennes egen.

I utgangspunktet var sangen skrevet fra en manns perspektiv, men hun skrev den om til et kvinnelig.

– Den handler om et forhold der den ene parten ikke er helt bra for den andre. Der man er så dypt inni det, og har så mye følelser, men personen er ikke bra for deg, sier hun.

I alt er 25 artister med i årets norske MGP, i delfinaler landet rundt.

Countryrockbandet Sie Gubba fra Gauldal satser i MGP på nytt

PRØVER PÅ NYTT: Countryrockbandet Sie Gubba fra Gauldal er tilbake på MGP-scenen for å skape liv og røre. Bandet deltok også i 2011.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Sie Gubba er tilbake

Countryrockbandet Sie Gubba fra Gauldal er tilbake på MGP-scenen for å skape liv og røre. Bandet på seks har holdt sammen i 25 år og feirer det med låten «Kjære du».

– Vi kommer til å ordne skikkelig fest. Det driver vi med hele året, så vi skal kjøre på maks, sier komponist og gitarist Magne Almås.

Sangen «Kjære du» er en videreføring fra bandets forrige MGP-låt «Alt du vil ha» fra 2011. Almås mener det har vært en låt som har ligget lenge i bakhodet, men nå kommer den endelig ut til folket.

– Sangen er todelt. Hører du det første verset, så er det krise, det står ikke noe særlig til. Så når vi kommer inn på refrenger er det håp. Sangen tar med seg de mørke sidene i versene, så blir det litt mer trivsel for å snu over til smilet i refrenget, sier Øien.

Alexandru fra Rennebu satser på at den rosa jakken skal gi MGP-suksess

ROSA JAKKE: Artisten Alexandru kjemper om finaleplass med ei låt om en rosa jakke.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Death metal og rosa jakke

Den unge trubaduren Alexandru fra Rennebu ser ut til å ha hatt en fot innenfor hver dør når det gjelder musikken. Han har drevet med gitar og piano fra ung alder og har også stått på en MGP-scene før. Alexandru tropper opp i et passende antrekk, med rosa sko og selvfølgelig rosa jakke.

– Låta handler om at jeg kjøpte meg ei litt dyr, rosa jakke. Jeg synes den er råkul. Selv om det ikke er det normale, så føler jeg med skikkelig bra i den, sier artisten.

Meningen bak sangen er at du må tørre å bruke klær som du synes er tøffe, forklarer han.

– Hvis du bruker noe nytt, så kan det inspirere noen andre til å prøve nye stiler og finne seg selv i klær, sier Alexandru.

Med låta «Pink Jacket» kommer det kanskje som et lite sjokk for noen at unggutten hører mye på death metal når han er for seg selv.

– Jeg synger for det meste pop. Jeg vil nå ut til flere og at musikken skal bli likt av et ganske stort publikum. Selv om jeg elsker å høre på litt hard musikk når jeg er for meg selv, sier Alexandru.

Alexandru fra Fannrem er vant med å konkurrere på den store scenen

KJENT FJES: Thomas Løseth er et kjent fjes for mange. Som vinneren av TV2-programmet The Voice i 2017, stiller han med mye erfaring fra musikkonkurranser.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

The Voice-vinner

Thomas Løseth er et kjent fjes for mange. Som vinneren av TV2-programmet The Voice i 2017, stiller han med mye erfaring fra musikkonkurranser. Med låta «Vertigo» forteller han en historie han kjenner seg godt igjen i.

– Låta handler om å ta vare på nuet og tiden man har. Jeg har to barn som bor i Elverum, det er jo et stykke unna. For min del så handler det om det. Vertigo betyr det å klatre seg oppover, og ikke glemme den du er, sier Løseth.

Løseth kommer fra Fannrem og er veldig glad i bygda han er fra. Han mener at det å ha store drømmer i en liten bygd er en bra ting.

– Når man jobber med drømmen sin, så må man opprettholde det ved å gjøre det gøy. Jeg har hatt lyst til å være med på MGP lenge, så jeg gleder meg skikkelig, sier han.

Siste fra Trøndelag

Grete Thobroe, Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt

Grete Thobroe gir deg kveldens Midtnytt