Setter ut sprit på Storås

Spriten kommer til å flyte over alt på Storås i år for å holde folk friske.

Moro i stampen på Storås.
Foto: Lars Haugdal Andersen / NRK

Sammen med kommunelegen i Meldal har festivalledelsen forberedt grep som skal begrense mulighetene for smitte av svineinfluensa. Det er også lagt en plan for hva som skal gjøres hvis noen får influensaen.

Les også: Flere smittet på festival

Fordel at det er utendørs

Vi er nå i forkant, med enkle grep som både inkluderer publikum, tilreisende artister, egen stab og frivillige. Festivalen pågår utendørs, noe som også begrenser smittefaren i stor grad. Frisk og rask ungdom på festivalferie er heller ingen stor risikogruppe, skriver festivalledelsen i en pressemelding.

Les også: - Snart fri smitte av svineinfluensa

Sprit over alt

Håndsprit vil være tilgjengelig på alle sluser fra campen og inn på festivalområdet med bemannede stasjoner, samt i festivalens mattelt. Det blir også satt opp ekstra stasjoner ved toalettene.

Arrangøren kommer til å ha antibakteriell væske på alle arbeidsstasjoner som billettluken, bongsalg og barer. Matutsalgene er allerede utstyrt med gode vaskestasjoner og dispensere med håndsprit. På festivalens spisesal for arbeidere og artister er det obligatorisk håndvask ved inngangen. Det samme gjelder ved Storås skole, hvor en del av festivalens frivillige bor.

Liten smittefare i camp

Smittefaren i campen blir ansett som liten ettersom det er snakk om små enheter med over en meters mellomrom. Likevel vil det bli lagt ut våtservietter med antibakterielt stoff. Publikum oppfordres om å ha med ei egen flaske med håndsprit, og de som kjenner influensalignende symptomer oppfordres om å ta kontakt med sanitetsfolkene på festivalområdet.

Storåsfestivalen arrangeres fra 30. juli til 1. august.