NRK Meny
Normal

Setter langsiktige mål for RBK

Kåre Ingebrigtsen er den første som forlenger trenerkontrakten med Rosenborg siden Nils Arne Eggen. Nå blir Ingebrigtsen sammenlignet med trenerlegenden.

Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun

Jubler for ny kontrakt: Kåre Ingebrigtsen er stolt over å ha forlenget kontrakten sin med RBK. Her i gulljubel sammen med assistenttrener Erik Hoftun i 2015.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg er like glad som resten av Trøndelag, sier Jonas Svensson om at Kåre Ingebrigtsen forlenger trenerkontrakten med RBK til ut 2020-sesongen.

– Enkelt å like Kåre

Søndag ble det kjent at «Bruttern» forlenger kontrakten med Trondheims-klubben, og det til stor glede for Svensson og resten av spillergruppa.

– Siden Kåre tok over har det bare gått i en retning, og han er selvfølgelig en viktig mann i den utviklingen. Vi har blitt dyktigere på hjemmebane, noe som jeg har savnet i årene før. Men nå underholder vi på Lerkendal, og spiller morsom fotball. Folk kommer på kamp, og det er enkelt å like Kåre, forteller Svensson.

Jonas Svensson

Jonas Svensson er strålende fornøyd med at Kåre Ingebrigtsen forlenger kontrakten sin. – Vi spiller underholdende og morsom fotball med Kåre, sier han.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Og selv om noen vil sammenligne de to RBK-trenerne, håper Verdalingen at han ikke tar etter alt fra Eggen.

– De er jo ganske lik hverandre, og vi spiller samme type fotball med 4-3-3. Både Nils Arne og Kåre er ganske joviale, men så får vi se om temperamentet til Nils Arne kommer frem i Kåre snart også, selv om det er akkurat passe slik det er nå, sier han.

» Les også: Strålende fornøyd med «Bruttern»

– Stort å sammenlignes med Nils Arne

– Jeg føler ikke jeg kan sammenlignes med Nils Arne. Bare å nevnes sammen med han er veldig positivt. Han er en fantastisk fotballtrener, og har gjort en utrolig jobb i Rosenborg. Jeg når han ikke til knærne, sier Ingebritsen.

RBK-treneren er stolt over å ha nå forlenget kontrakten sin, og sier det er en ære å få være her enda lengre.

– Man kan si det er drømmejobben, og det å komme tilbake til Rosenborg som trener, og skape noe sammen med spillerne og resten av staben er det jeg har drømt om, sier Ingebrigtsen.

Sterkt kollektiv

Ingebrigtsen mener det er helt avgjørende at spillergruppa trives med hverandre, og har det morsomt sammen. Selv er han overveldet over responsen spillergruppa gir han

– Jeg har aldri sett maken til en slik spillergruppe som den vi har i dag. Det å komme på jobb for å utvikle seg og bli bedre, og for å sette fellesskapet foran egne prestasjoner og vinninger. Det er dette som gjør at vi vet at sammen kan vi ta oss til de målsetningene vi har satt oss.

«Bruttern» har allerede satt høye forventninger til eget lag innen kotraktstiden er over.

- Innen den tid håper jeg vi har vært med i et gruppespill i Champions League. Vi skal også hele tiden være i toppen av norsk fotball, og derfor også ha mulighet til å spille i Europa, avslutter han.