Setter inn miniubåt i leteaksjon

Letemannskapene i Selbu setter i formiddag inn miniubåt i letingen etter den savna 17-åringen.

Leteaksjon i Selbu

I tillegg til dykkere vil også letemannskapene bruke miniubåt i letingen etter den savna 17-åringen.

Foto: Tor Aage Hansen

Det er i løpet av natten ikke funnet nye spor etter den savnende Rune Andreas Tømmervik. I dag kommer mellom 100 og 150 personer til å delta i søker etter 17-åringen fra Namdal.

– De kommer til å gjøre finsøk i området vi allerede har gjort grove søk i, sier aksjonsleder Toril Kraft i Røde Kors.

Utvider ikke leteområdet

Rune Andreas Tømmervik

Rune Andreas Tømmervik forsvant under sommerfestivalen i Selbu.

Foto: Privat

Leteaksjonen har pågått siden søndag ettermiddagen etter at gutten ble meldt savnet under sommerfestivalen i Selbu.

Klokken 09 samles letemannskapene for å legge en plan for dagens søk. Men ifølge politiet har de ingen planer om å utvide søksområdet.

– Det er ingenting som tyder på at vi må utvide søket enda, sier stabssjef Per Einar Hollum ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Miniubåt fra Trondheim

Både politiet og Røde Kors melder at det er et krevende område de leter i. Mye kratt og skog gjør det vanskelig for frivillige å ta seg fram. I går ble i tillegg dykkere satt inn for å lete i Selbusjøen.

I dag har også politiet klart å skaffe en miniubåt som vil settes inn i leteaksjonen.

– Den vil være på plass i Selbu i løpet av formiddagen og vil bistå dykkere fra Trøndelag brann- og redningstjeneste i letingen i vannet sier Hollum.

Artikkelen fortsetter under bildet

Leteaksjon i Selbu

Mellom 100 og 150 frivillige deltar i letingen tirsdag.

Foto: Tor Aage Hansen

Frivillige fra hjembygda

I løpet av natten har også frivillige fra hjembygda til 17-åringen kommer til Selbu. De ønsker å bistå Røde Kors og Sivilforsvaret i letingen.

– Det at vi har folk som kjenner den savnede, betyr at vi har veldig motiverte folk som leter, sier Kraft.

Politiet har ingen teorier om hva som kan ha skjedd med gutten. Men de har fortsatt troen på at de skal finne han i live.

– I dag leter vi etter en savnet person. Så får vi gjøre opp status i løpet av dagen for å se hva vi gjør videre, sier Hollum.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .