Hopp til innhold

Setter inn flere helikoptre i frykt for skogbrann

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) setter inn ekstra helikopter i beredskap flere steder i Norge på grunn av skogbrannfare.

Brann på Frøya

Flere helikoptre er satt i beredskap på grunn av stor skogbrannfare. Her fra da det brant på Frøya i 2014.

Foto: Henrik Sundgaard / NTB scanpix

Det opplyser Statens skogbrannhelikopter på Twitter.

Det vil være fem skogbrannhelikoptre i beredskap rundt om i landet denne helga, fra fredag 10. juni til søndag 12. juni. Ett på Torp, ett på Kjeller, ett ved Haugesund og to på Værnes.

– Den siste uka har vi vært ute og bidratt i slokking av flere branner på Østlandet, og for to uker siden deltok vi i kampen mot en brann i Rissa i Sør-Trøndelag, forteller Geir-Vidar Sørheim, administrerende direktør i Helitrans AS til Trønder-Avisa.

Stor skogbrannfare

Flere steder i landet er det meldt om stor skogbrannfare.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skriver at i snøfrie og lavereliggende strøk, særlig på Øst-landet, er det nå stor fare for gress-, lyng-, kratt- og skogbrann.

Statens beredskap med skogbrannhelikopter skal bistå brannvesenet i slokking av skogbranner. Den faste beredskapen ivaretas av et helikopter med tung løftekapasitet fra Helitrans AS, og dette har base på Torp utenfor Sandefjord, skriver Trønder-Avisa.