Ser helst rødt for KrF

- Jens Stoltenberg stormflørter med KrF. Jeg er interessert, sier Vikna-ordfører Karin Søraunet. Men lørdag ble hun vraket til sentralstyret i KrF.

Karin Søraunet
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Karin Søraunet var kandidat til sentralstyret, men nådde ikke opp i valget på landsmøtet i Kristelig Folkeparti lørdag. Hun må derfor kjempe for sitt ønske om et samarbeid med de rød-grønne fra sin posisjon som fylkesleder i Nord-Trøndelag og ordfører i Vikna.

Det var i et stort intervju i Dagens Næringsliv lørdag at Karin Søraune presenterte sitt ønske om et samarbeid til venstre for KrF. Det har hun også gjort tidligere. Etter det dårlige valget i 2003 gikk hun så langt som å foreslå at Kristelig Folkeparti skulle trekke seg ut av samarbeidet med Høyre i regjeringen Bondevik.

- Jeg tror vi er mange som meg i KrF. Det hadde vært spennende å forsøke et samarbeid til venstre også på riksplan. På mange politikkområder står vi nærmere Ap enn Høyre. Det gjelder blant annet en sterk og tydelig offentlig sektor med gode tjenester, sier Søraunet til Dagens Næringsliv.

Røde Karin

- Høybråten kaller meg "Røde Karin". Til gjengjeld klager jeg på hans litt for blå skjorter, sier hun om partileder Dagfinn Høybråten.

- Men jeg tror KrF trenger denne spenningen mellom ulike syn, sier Karin Søraunet til avisa.