NRK Meny
Normal

Ser frem til å få Slørdahl som toppsjef

Tillitsvalgte i Helse Midt-Norge trekker frem faglig tyngde, bredt nettverk og gode kommunikasjonsevner når de nå ser frem til å få Stig Slørdahl på plass som ny administrerende direktør i helseregionen.

Stig Slørdahl

Tillitsvalgte i Helse Midt-Norge ser frem til at Stig Slørdahl starter som ny administrerende direktør i august.

Foto: Ole Jørgen Finnes/NRK

Bernd Müller

Bernd Müller er foretakstillitsvalgt for overlegene i Helse Møre og Romsdal.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Vi stiller oss positive til ansettelsen. Han fremstår som en faglig dyktig og inspirerende leder. Vi skal gjøre det vi kan for å få til et best mulig samarbeid, sier foretakstillitsvalgt for overlegene i Helse Møre og Romsdal, Bernd Müller til NRK.

Det var i går dekan ved det medisinske fakultet ved NTNU, Stig Slørdahl (56), ble ansatt som ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge. Han tar over som toppsjef etter at Trond Michael Andersen måtte gå av i oktober i fjor på grunn av manglende tillitt fra de ansatte.

– Divisjonsforskjell

– Dette blir en divisjonsforskjell, og jeg ser frem til dette med forventning. Stig har innsikt i feltet, han har et bredt kontaktnett og er en god kommunikator, sier foretakstillitsvalgt for Fagforbundet ved St. Olavs Hospital, Sigmund Eidem, til NRK.

Eidem mener den nye direktøren vil få god bruk for sine evner til å snakke med folk når han skal ta fatt på oppgaven med å lede helseregionen.

Foretakstillitsvalgt for Fagforbundet, Sigmund Eidem, er positiv til Stig Slørdahl som ny sjef for Helse Midt-Norge.

Sigmund Eidem ser frem til å få ny toppsjef i Helse Midt-Norge.

Det er stor uro i Helse Midt-Norge som følge av misnøye med den forrige toppsjefen, og ikke minst mye strid rundt valget av Molde framfor Kristansund som sted for nytt sykehus i Møre og Romsdal.

– Det vil nok alltid være uro i Helse Midt-Norge, men det handler om hvordan man tar tak i uroen, – og ikke minst at man tar tak i dette. Det er viktig å kommunisere i dette systemet, sier Eidem.

– Viktig å lykkes på Møre

Stig Slørdahl er opprinnelig fra Kristiansund, noe som kan være en fordel når det kommer til uroen i Helse Møre og Romsdal.

– Jeg tror det kan være noe som gir en innsikt i noe av dynamikken i Møre og Romsdal, og det gir en god forutsetning for å lykkes, sier foretakstillitsvalgt Bernd Müller.

Helse Midt-Norge har tidligere fått kritikk fra kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget for behandlingen av sykehusstriden i Møre og Romsdal. At gjennomføringen av nytt sykehus nå går på skinner er viktig for hele helseregionen.

– Det er viktig for hele helseregionen at tidsplanen holdes. Det er like viktig for oss som for Møre slik at andre utbygginger i regionen også kan gjennomføres. Underskuddene er jo der, og det er ikke noe godt tegn. Det er viktig at han lykkes her, sier Sigmund Eidem.