– Plasseringa av brannstasjonen er perfekt

I dag var det offisiell åpning av Sentrum brannstasjon i Trondheim. Dermed har byen fått fire nye brannstasjoner i løpet av to år.

Sentrum brannstasjon i Trondheim

Sentrum brannstasjon åpna i ettermiddag

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Torbjørn Mæhlumsveen på åpninga av Sentrum brannstasjon

Brannsjef Torbjørn Mæhlumsveen er svært fornøyd med den nye brannstasjonen som åpna i dag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK
Ordfører Rita Ottervik på åpninga av Sentrum brannstasjon

Ordfører Rita Ottervik har vært med å bevilge nesten 600 millioner kroner på nye brannstasjoner i Trondheim de siste åra.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

– Nå er det en helhet i stasjonsstrukturen i Trondheim sentrum stasjon sin rolle er å ivareta Trondheim sentrum og den tette trehusbebyggelsen som er i dette området. I tillegg er dette en maritim stasjon som har ansvaret for redning til sjøs, sier brannsjef Torbjørn Mæhlumsveen.

Bedre beredskap

Den nye brannstasjonen ligger på Nyhavna i Trondheim ved utløpet av Nidelven. Å ligge så tett til elva gir brannmannskapene fordeler de ikke har hatt tidligere.

– Nå slipper redningsfolk og dykkere å kjøre gjennom sentrum før de kommer til båtene våre. Nå kan de bare løpe rett ut på brygga og sette seg i båtene. Plasseringa ved elvebredden er tilnærma perfekt, sier Mæhlumsveen.

I tillegg er det plass nok rundt stasjonen til at helikopteret som frakter redningsdykkere rundt om i distriktet kan lande rett utenfor inngangsdøra. Det sparer tid, som igjen kan redde liv.

Fire nye stasjoner

Siden januar 2013 har Trondheim fått fire nye brannstasjoner. Stasjonene på Sandmoen og Ranheim åpna i 2013. Den nye hovedbrannstasjonen ble åpna på Sluppen i fjor før Sentrum nå ble offisielt åpna i dag.

Totalt har Trondheim kommune brukt i underkant av 600 millioner kroner på de fire brannstasjonene.

– Utbygginga vi har sett i Trondheim er helt fantastisk. Fire splitter nye brannstasjoner på få år. Det legger en fysisk ramme for bedre beredskap for hele Trondheim, men også for nabokommunene våre, sier ordfører Rita Ottervik.

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Kveldens siste Midtnytt

Kveldens siste Midtnytt