Sendte RBK til cupfinale med bestekompisene på tribunen

Matthías Vilhjálmsson ble den store helten da han kom inn som innbytter og sendte Rosenborg videre til cupfinale i Oslo. For islendingen var det ekstra stas at han hadde med seg bestekompisene fra hjemlandet på tribunen.

Rosenborgs målscorer Matthias Vilhjalmsson presterer alltid bra når han får islandske venner på besøk.

Smilene satt løst blant vennegjengen med islendinger som hadde tatt turen på Hospitalløkkan i Trondheim. I går fikk to av dem se kompisen bli matchvinner, og at han sendt laget sitt videre til cupfinalen.

– Det er veldig godt å ha kompiser på besøk. Jeg spiller faktisk alltid bra når de er på besøk. Jeg tror jeg må få de på besøk oftere, sier matchvinneren fra semifinalen Matthías Vilhjálmsson til NRK.

Kom inn og avgjorde

RBK scorer 3-2 mot Stabæk

Matthías Vilhjálmsson jubler etter å scoret 3–2 målet mot Stabæk på onsdag.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Vilhjálmsson kom inn som innbytter sju minutt før slutt, det viste seg å være gull verdt for Rosenborg. Islendingen scoret 3–2 målet som sender trønderne videre til Ullevaal. Kompisene fra Island mener landsmannen kom innpå lovlig sent:

– Jeg ble overrasket over at han ikke kom på tidligere og tenkte har ikke Rosenborg lyst til å vinne? Mathias scorer jo alltid og det gjorde han også på onsdag, sier kamerat. Gudmundur Steintorsson.

Håper på EM med Island

Gylfi Thor Sigurdsson

Island har imponert i sin EM-kvalifisering og er allerede klare for neste års mesterskap. Vilhjalmsson håper at han får oppleve EM med Island.

Foto: HALLDOR KOLBEINS / Afp

Og det kan bli flere grunner til å bli stolt. Vilhjalmsson håper på landslagsplass for Island som allerede er kvalifisert til neste års EM.

– Jeg tror jeg har gode muligheter til å komme med i troppen. Jeg får bare stå på og gjøre det bra med Rosenborg, så får vi se, sier Vilhjalmsson.

– Helt spesielt med cupfinale

Peker på cupgull

Gøran Sørloth og Christer Basma har til sammen fem seiere på Ullevål.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

RBK-spillerne fikk fri etter seieren mot Stabæk, men i Rosenborgs klubbhus «Brakka» var det likevel flust av tidligere cupvinnere på plass. Christer Basma og Gøran Sørloth har til sammen fem cupgull med trønderne. Det er gått tolv år siden klubben vant cupen sist.

– Det er noe med det å komme til Ullevål. Det koker i hele byen og stemningen er helt spesiell, sier Christer Basma til NRK.