Sender kosebamsen til himmels – håper den lander i Verdal

Søndag formiddag sender sjuendeklassingene ved Lilleby skole i Trondheim kosebamsen «Teddynaut» opp i en værballong. Noen timer senere skal den etter planen lande et sted i Verdal.

7. klasse Lilleby skole

Sjuendeklassingene ved Lilleby skole er klare til å sende opp kosebamsen «Teddynaut».

Foto: Mari Svenning/NRK

Sammen med Østbyen frivillighetssentral gjør sjuendeklassingene ved Lilleby skole dette eksperimentet for å bli bedre i realfag, skriver avisa Innherred som først omtalte saken.

– Ja, her får de jo lære realfag på en veldig artig måte, sier Bjørn Lien fra frivillighetssentralen.

Ved hjelp av meteorolog, fysikere og dataprogram har elevene funnet ut at kosebamsen skal lande noen mil lenger nord i Trøndelag, nemlig et eller annet sted i Verdal.

30.000 meter

Kosebamsen sendes 30.000 meter til værs i en heliumballong. Da sprekker ballongen og bamsen daler ned fra himmelen i en liten fallskjerm.

– Øverst er det en ballong med helium, og under er det en tråd ned til en fallskjerm og til en isoporveske. Deretter går tråden ned til bamsen og en masse cd-er som skal gi signaler, sier Eirin fra sjuende klasse ved Lilleby skole.

Kjøre til Verdal

Ballongen sendes opp fra Lademoen i Trondheim tidlig søndag, og rett etter setter både elever og lærere seg i bilene og kjører til Verdal.

Rett etter takeoff i Trondheim kjører elever og lærere i retning Verdal for å lete etter ballongen når den etter planen lander noen timer senere.

– Jeg skal helt sikkert være med på å lete etter den, og jeg håper vi finner bamsen, sier Joachim som er en av 12 elever i sjuende klasse på Lilleby skole.