Send oss ditt Levva Livet-minne

I forbindelse med 30-årsjubileet til Levva Livet vil NRK Trøndelag i samarbeid med Åge Aleksandersen forsøke å samle inn minner som folk har til platen og sangene.

Åge Aleksandersen

– Levva Livet for meg er en historie om da livet mitt ble totalt forandret, sier Åge Aleksandersen.

Foto: Erlend Lånke Solbu

Asbjørn Slettemark

- Levva Livet er en plate som slo enormt stort og bredt da den ble sluppet. Det har ført til at mange generasjoner har et forhold til den plata, sier Asbjørn Slettemark.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Rita Ottervik

Låtene til Åge Aleksandersen har betydd mye for ordføreren i Trondheim.

Foto: Alley, Ned / Scanpix
– Jeg har vokst opp med Åge Aleksandersen som en artist som foreldrene mine var veldig glad i og spilte mye. Spesielt mamma var stor fan da jeg var liten. Etter det har jeg alltid digga fyren, låtskriveren og musikeren Åge.

Det sier musikkjournalist Asbjørn Slettemark til NRK.no i forbindelse med 30-årsjubileet til Levva Livet.

Del ditt minne her:

Del ditt Levva livet-minne

Levva Livet minnebok

Historiene, bildene og videoene skal deles med hele landet i en minnebok fra albumet som har preget flere generasjoner.

Vi er ute etter din historie, enten den er direkte tilknyttet albumet, en av sangene, en konsert, eller om det er en opplevelse du har hatt som kan relateres til noe av dette.

– Levva Livet har vært en viktig bit i trønderopplæringa og den kom i en fase der jeg var veldig ung, bare 20 år, sier vokalist i DDE, Bjarne Brøndbo.

–Både Åge Aleksandersen og Terje Tysland var forbilder gjennom det de har gjort. Levva Livet ble jo etter hvert en gigantsuksess og en klassiker når en nå ser tretti år tilbake.

– Veldig bra tekster

Om du har sterke minner tilknyttet Lys og varme eller liker Fire pils og en pizza vil vi gjerne høre om det. Du bestemmer hva som er ditt Levva Livet-minne, og det trenger ikke være fra året albumet kom ut.

– Levva Livet var en del av ungdommen min. Det var musikk jeg likte og ikke minst tekster som var veldig bra og som jeg tror har vært med å påvirke holdningene mine, sier ordfører i Trondheim, Rita Ottervik.

– Åge Aleksandersen har sanger og tekster som har et politisk og samfunnsmessig budskap og som veldig tydelig tar stilling. Det synes jeg har vært utrolig flott og jeg tror det har påvirket meg til å tenke og ikke minst ta stilling i viktige samfunnsspørsmål, legger hun til.