NRK Meny
Normal

Seltun ny sjef ved Trøndelag Teater

Bergenseren Kristian Seltun blir ny sjef ved Trøndelag Teater.

Kristian Seltun
Foto: NRK

- Det er litt stress med mange telefoner, ellers så har jeg det helt utmerket, sier den påtroppende teatersjefen til NRK.

Tirsdag avgjorde styret ved teateret at Kristian Seltun får jobben som teatersjef etter Otto Homlung. Seltun overtar 1. januar 2010.

Bredde og nyskaping

Seltun sier at Trøndelag Teater er et stort teater som skal ha et stort publikum.

Trøndelag Teater
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Et stort publikum vil se forskjellige typer teater. Man skal tenke den bredden og kanskje samtidig litt nyskaping. Men det skal ikke gå på bekostning av det jeg mener er teaterets primære oppdrag, nemlig å være et teater for hele Trøndelag. Da mener jeg ikke bare geografi men alle de menneskene som bor der, sier Seltun.

Styreleder ved Trøndelag Teater Terje Roll Danielsen mener Seltun er en utmerket mann for å lede institusjonen.

- Han kan tilføre teateret masse dynamikk og mye spennende, sier Roll Danielsen.

Har trøndererfaring

Kristian Seltun er født i Bergen i 1970. Han er utdannet Cand.philol. med hovedfag i teatervitenskap fra Universitetet i Bergen.

I dag jobber han som sjef ved Black Box teater i Oslo. Tidligere har han ledet teaterhuset Avant Garden i Trondheim, han har også jobbet som dramaturg ved Trøndelag Teater. Nå gleder han seg til å komme tilbake til Trøndelag.

- Jeg bodde i Trondheim i to år og trives veldig godt med det. Jeg gleder meg til å komme til Trondheim, sier Kristian Seltun, påtroppende sjef ved Trøndelag Teater.

Video: Her er den nye teatersjefen

Video nsps_upload_2008_11_4_19_20_41_151.jpg