Selskap fra Trondheim på børsen i New York

Trondheimsfirmaet Zedge er verdensledende for blant annet ringetoner, bakgrunnsbilder og ikoner for smarttelefoner og nettbrett. Torsdag ettermiddag noteres de på New York-børsen.

Zedge Tom Arnøy

Teknologiselskapet Zedge børsnoteres torsdag ettermiddag. Daglig leder Tom Arnøy håper selskapet fra Trondheim får mer internasjonal oppmerksomhet, slik at de kan rekruttere flere folk.

Foto: Jan Ove Iversen / Zedge

Zegde startet med en tanke om at markedet ville endre seg: At flere og flere ønsket et personlig uttrykk for mobiltelefonene sine.

Etter ideen har det bare gått oppover for det trondheimsbaserte teknologiselskapet. Torsdag blir de børsnotert, og prises allerede til 500 millioner kroner av markedet.

– Vi hadde aldri sett for oss dette, sier Tom Arnøy, daglig leder i Zedge.

Positiv spenning

Zedge noteres på New York Stock Exchange Markets klokken 15.30 norsk tid. I lokalene på Lade i Trondheim er det spent stemning blant de omtrent 50 ansatte.

I tillegg sitter det rundt 15 ansatte og følger med fra lokalene i New York og Helsinki.

Zedge

– Vi hadde aldri sett for oss dette, sier Tom Arnøy, daglig leder i Zedge.

Foto: Jan Ove Iversen / Zedge

– Det er en positiv spenning her akkurat nå, men det er viktig for oss å understreke at selskapet ikke vil styres av svingningene på børsen. Vi ser flere år frem i tid – men børsnoteringen er en viktig del av reisen, sier Arnøy.

Trenger flere flinke folk

Flere enn 30 millioner mennesker bruker Zegde hver måned, og appen er lastet ned over 200 millioner ganger.

De siste seks årene har appen vært plassert blant de 25 beste appene i Google Play i USA, og i fjor mottok Zedge utmerkelsen «Best Apps of 2015» av Google. Zedge er også i App store, men er helt klart størst for Android.

Arnøy håper børsnoteringen bidrar til at Zedge blir desto mer kjent i verden:

– Så langt har vi ansatte fra 12 ulike land. Vi har et sterkt fagmiljø med flinke folk, men skal fortsette å rekruttere bredt fremover. Vi håper selskapet blir enda mer kjent slik at flere vil være med på reisen, sier Arnøy.