Selnæs om kritikken mot Rosenborg: – Ganske spesielt

Ole Selnæs synes det er spesielt at Rosenborg får så mye kritikk når de ligger øverst på tabellen, men også at det er klubbens egen skyld for å ha lagt lista så høyt.

Ole Selnæs

Tidligere Rosenborg-spiller Ole Selnæs er ferdig med sesongen for St. Étienne i Frankrike (arkivbilde).

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

– Først og fremst er det ganske spesielt, nesten utrolig, at man kan få så mye pepper når man leder serien, sier tidligere Rosenborg-spiller Ole Selnæs.

Rosenborg har tatt med seg kun to poeng på de tre siste kampene. Til tross for at de fortsatt ligger øverst på tabellen, har de fått mye kritikk for prestasjonene den siste tiden. Det er fordi trener Kåre Ingebrigtsen og spillerne har lagt lista høyt selv, mener Selnæs.

– Det er Kåre og spillerne som har lagt den lista selv, gjennom det de har gjort de siste to årene. De har lagt lista der at det å lede serien er ikke godt nok lenger, de er nødt til å vinne 3–0 i hver kamp også.

– At folk er engasjert er fantastisk

Selnæs synes det er bra at folk engasjerer seg i klubben, også når det er kritikk.

– At folk rundt klubben er engasjert og at det er meninger om klubben er fantastisk. Det er utrolig bra for klubben at det snakkes mye om dem og at folk bryr seg, sier han.

– Tror du Rosenborgs «dårlige» periode er noe som vil vedvare?

– Jeg er helt sikker på at de vil riste det av seg. Det er mange fantastiske spillere der, og jeg vet at trenerapparatet er bra. Så jeg er sikker på at det bare er en periode. Det er alltid litt opp og ned i løpet av en sesong, sier Selnæs.

– Oppløftende år for min del

Selnæs er ferdig med sesongen for St. Étienne, som havnet på en åttendeplass i Ligue 1 i Frankrike. En litt skuffende plassering, men helt ok, ifølge ham selv. For sin egen del har sesongen gått bra.

– Jeg har spilt mye og jevnt over gjort det bra, så det har vært et oppløftende år for min del.

Trener Christophe Galtier er på vei ut av klubben, men det bekymrer ikke Selnæs.

– Trenerbytte er en del av fotball. Jeg tror ikke det skal ha så mye å si for min del. Alle starter vel med blanke ark når det kommer en ny trener. Jeg skal bare fortsette å utvikle meg og gjøre det bra, sier Selnæs.

– Er du interessert hvis det kommer tilbud fra en klubb i England, Tyskland eller Spania?

– Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Det får vi ta når den tid eventuelt kommer. Jeg spiller i en veldig bra klubb nå og har tre år igjen av kontrakten, så jeg går ikke rundt og tenker det.