NRK Meny
Normal

Selger brannstasjon

Trondheim kommune vil selge sentum brannstasjon for å finansiere tre nye brannstasjoner. Partiet Rødt ber kommunen tenke seg nøye om.

brannbil rykker ut; Illustrasjonsfoto
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Åsmund Valseth fra Partiet Rødt liker ikke at kommunen har tenkt å selge tomta, han ber dem tenke seg nøye om før de selger den.

Viktig tomt

-Nå har kommunen solgt ut alle de viktige tomtene i midtbyen. Og nå sitter vi igjen med denne tomta som ligger veldig spesielt til mellom biblioteket, Mercursenteret og Vår Frue kirka. Den er som skapt for kulturformål, sier Valseth.

Han mener kommune heller burde beholde tomta, og utnyttet muligheten til å bygge kulturhus, ungdomshus eller utvide biblioteket.

Må ha finansiering

Trondheim kommune skal de neste fem årene bruke 345 mill kroner på å bygge tre nye brannstasjoner i byen.

Høyres Frank Jenssen er enig i at tomten i Søndre gate er spesiell, men sier at det også kan være et argument for å selge.

- Det er ikke noe prinsipp av Høyre at det skal være kommunalt offentlig eierskap av bygninger i sentrum. Men det er klart noen sentrale eiendommer, kan det være fornuftig at kommunen eier selv.

Men han mener det ikke trenger å gjelde for den gamle brannstasjonen siden kommunen nå bygger nye kommunale bygninger andre steder i byen.

De nye brannstasjonene må finansieres, og Jenssen mener det er viktigere enn å beholde sentrumseiendommen i kommunens hender.