NRK Meny
Normal

Aksjonerte mot dopingmiljø på Innherred

To av de seks som ble pågrepet i en dopingaksjon på Innherred er varetektsfengslet.

Dopingmidler (illustrasjon)

Fire av de siktede er løslatt etter avhør. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

De to ble fredag varetektsfengslet i fire uker på grunn av faren for bevisforspillelse.

I alt seks personer er pågrepet på Innherred de siste dagene. Det sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo i politiet til NRK.

– Dette er da fem menn og en kvinne, og flere av disse er mistenkt for grove overtredelsen av straffelovens paragraf 162 b, sier Ravlo. Noe som betyr at de er siktet for å ha ulovlig innført, oppbevart og videresolgt dopingmidler i store kvanta.

– Alvorlig sak

Etterforskningsleder Ravlo

Etterforskningsleder Kjetil Ravlo ved politiet i Nord-Trøndelag er sparsom med opplysninger. To menn ble fredag varetektsfengslet sikta for grov dopingkriminalitet.

Politiet har gjort beslag etter flere ransakinger. Alle de seks er i 20- og 30-årene, fire av dem er løslatt etter avhør.

– Hvor er disse beslagene gjort? Hjemme hos de siktede, på treningsstudio eller andre steder?

– Det er tidlig i etterforskningen, så vi ønsker ikke å kommentere noe på beslag vi har gjort. Vi ønsker å få oversikt over det materialet vi har og jobbe videre med det, sier Ravlo.

– Hvor alvorlig er denne saken?

– Jeg kan vise til siktelsen, som går på at to av de seks er sikta i forhold til grov overtredelse. Det er en strafferamme på inntil seks år. Så det er en alvorlig sak det er snakk om, sier Ravlo.

– Hva sier de siktede i avhør?

– Innhold i avhør kan jeg ikke gå inn på av naturlige grunner. Vi framstiller to for vareteksfengsling i dag på grunn av fare for å ødelegge bevis. Og da kan vi heller ikke gå ut og si noe i media på dette tidspunkt, sier Ravlo.

Operasjon Gilde

Aksjonen på Innherred denne uken er et resultat av politiets operasjon Gilde.

Der var 14 politidistrikt involvert i det som omtales som Norges største dopingsak.

Politiet i Nord-Trøndelag samarbeider med Sør-Trøndelag politidistrikt og Tollvesenet for å avdekke ulovlig bruk og salg av dopingmidler.

Video fra Trøndelag

Sammen med bestefar og Tynset-torader´n