NRK Meny
Normal

Nødvendige poeng til Ørn-jentene

Trondheims-Ørn slo Grand Bodø 3-1 på hjemmebane. Nødvendige tre poeng til laget som ligger på 9. plass på Toppserie-tabellen.

Trondheims-Ørn - Grand Bodø

Damene fra Trondheim styrte det meste av kampen da de tok i mot gjestene fra Bodø på DnB-stadion.

Foto: Erland Knutsen / NRK

– Jeg syns vi er veldig god i de første 20 minuttene, men så slapper vi litt mer ava etter at vi scorer det første målet, sier treneren for Trondheims-Ørn, Thomas Dahle.

Dabba av etter første mål

Det første målet kom etter spilte 14 minutter. Da var det Trondheims-Ørns Lisa-Marie Karlseng Utland som satte ballen i nettet, etter en frisparkpasning fra Guro Reiten.

– Etter det første målet klarer vi ikke å opprettholde det balltempoet vi ønsker, og da kommer Grand Bodø inn i kampen, fortsetter Dahle.

Men selv om spillingen ble noe daffere, holdt Trondheims-Ørn på ledelsen til det kun var ett minutt igjen til pause. Da utlignet jentene fra Bodø, men dette var også det eneste målet Grand Bodø fikk søndag kveld.

Skjerpa seg etter pause

– Vi tok en prat i pausen og kom tilbake med mer tempo i andreomgangen, sier Dahle.

For etter pause var det igjen trondheimslaget som styrte kampen, med flere sjanser og gode taklinger.

2-1-målet kom etter 75 spilte minutter. Da er det Maria Olsvik som setter ballen i nettet etter en pasning fra Ingrid Engen.

Det siste målet kom ett minutt før slutt. Pent plassert i nettet på retur fra keeper av Lisa-Marie Karlseng Utland. Som med det blir kveldens toppscorer.

Toppscorer

Trondheims-Ørn-spiller Lisa-Marie Karlsen Utland ble kveldens toppscorer.

Foto: Erland Knutsen / NRK

Gleder seg til cupfinalen

Trondheims Ørn holder seg på en 9. plass på tabellen med sine 23 poeng etter kveldens kamp. På topp ligger LSK kvinner med sine 51 poeng, mens Stabæk følger hakk i hæl med 49 poeng.

– Om vi skal klare å klatre på tabellen til neste år må vi bli tydeligere i måten vi spiller på. Nå jobber vi med å utvikle spillere, og med å få et slagkraftig lag på sikt, sier Dahle.

Nå gjenstår det to kamper før serieslutt. Men det er én kamp i høst som betyr litt mer enn de andre kampene, nemlig cup-finalen mot LSK kvinner i Telenor arena.

– Ja, cup-finalekampen 22. november er helt klart en gulrot for oss! Uten tvil, sier Dahle.