Normal

Se RBK-Perry tape 5-0 mot Rosenborg

For 18 år siden var Rosenborg-trener Per Joar Hansen spillende trener for Strindheim. Da tapte han to ganger for den hvitkledde «storebroren» i Trondheim.

Også i 1995 var Strindheim lillebror i forhold til Rosenborg. Og Per Joar "Perry" Hansen var spillende trener -for Strindheim.

Onsdag møtes Rosenborg og Strindheim i cupens andre runde. Da møter RBK-trener Per Joar Hansen laget han spilte for i 1995. Perry har ikke så mange gode minner fra oppgjørene mot «Troillongan».

– Vi spilte to kamper mot Rosenborg det året. Den første kampen slapp vi inn mange enkle mål og tapte 5-0. Kampen på høsten ble mye jevnere. Da tapte vi 2-1, sier RBK-treneren.

Perry ble hentet til Strindheim etter at laget rykket opp til eliteserien i 1995. Sesongen endte med at Strindheim rykket ned igjen, mens Rosenborg vant serien overlegent.

«Ingenting er umulig»

Før den første kampen i 1995 sa Perry at Rosenborg sannsynligvis slår Strindheim i ni av ti kamper.

– Rosenborg var jo en mye større klubb enn det Strindheim var da. Vi rykket opp til eliteserien og var veldig ferske. Det var viktig å få favorittstempelet over på Rosenborg, ler Perry.

– Du sa også at ingenting er umulig. Hva tenker du om det i dag?

– Cuprundene viser at ingenting er umulig. Det er lag fra øverste divisjon som ryker ut i andre runde. Hvis man møter et godt andredivisjonslag, må man passe seg. Det er ikke så stor forskjell som mange tror, sier han.

Perry mener det er særdeles mange sterke andredivisjonslag.

– 2. divisjon er en forberedelse til toppfotballen, så det gjelder for oss å være skjerpet.

– Et angrepsdyktig lag

For to uker siden gikk Rosenborg enkelt videre fra første cuprunde etter 11-0-seier mot tredjedivisjonslaget Buvik IL.

RBK-treneren sier at de forbereder seg på vanlig måte foran cupkampen mot Strindheim.

– Vi forbereder oss på samme måte uansett hvilken motstander vi møter. Strindheim er nyopprykket og vant sin avdeling klart i fjor. De har mange unge fremadstormende spillere. Det er et angrepsdyktig lag, og de forsøker å spille «fin fotball». Vi må ha respekt for motstanderne, sier Hansen.

Ifølge rbk.no starter disse RBK-spillerne mot Strindheim: Örlund, Moe, Reginiussen, Strandberg, Høiland, Berntsen, Selnæs, Midtsjø, Chibuike, Alas og Bille.

Kampen starter klokken 18.00 på Strindheim kunstgress.