Hør Charlie Rackstead synge In love with the teacher

– Charlie Rackstead er den eneste som har fått lov til å spille Forelska i lærer'n, sier Dag Ingebrigtsen. Her kan du se hele konserten hvor norskamerikaneren Rackstead, alias Rune Nilson fra NRK P1s Lønsj, spiller norske klassikere i countryinnpakning.

Hun er forelska i lærer`n av Dag Ingebrigtsen i ny form.

– Min oldefar Teodor Rackstead var fra Rakkestad i Vestfold. Han presenterte oss for tradisjonelle norske folkesanger, som vi lyttet til under oppveksten i Minnesota. Vi elsket norsk musikk, og ønsker derfor å spille noen norske klassikere.

Slik åpnet Charlie Rackstead, alias Rune Nilson fra «Lønsj» i NRK P1, sin TV-sendte konsert 1. nyttårsdag. Med seg på scenen hadde han sitt faste band The Sticklesbergen Ramblers.

Rackstead har oversatt en rekke norske pop- og rock-klassikere til engelsk og gitt dem et genuint amerikansk bluegrasspreg, for å kunne gi låtene et nytt publikum i USA.

  • SE HELE KONSERTEN NEDERST I SAKEN

Forelska i lærer'n blir tåredryppende country

Sommerfestivalen i Selbu 2013 - Dag Ingebrigtsen med band

– Fuzzgitaren og rocketrommene er borte, men ellers er jo låta like bra, sier Dag Ingebrigtsen om Racksteads utgave av Forelska i lærer'n.

Foto: Hans H. Bjørstad

På programmet sto Live The Life (Levva Livet), In Love With The Teacher (Forelska i lærer'n), Life's A Bitch (Livet er for kjipt), It's All About Living (Det hainnle om å leve), All My Life For You (Heile livet), Metallic White (Metallic hvit), The Lovesong (Kjærlighetsvisa), Mexico (Færra te Mexico), Charlie (Hjalmar) og Splitter Pine.

Om In Love With The Teacher sier Rackstead at den opprinnelig var ei rockelåt med The Kids, men at den i virkeligheten er en svært trist kjærlighetssang. Charlie og bandet har derfor transformert den til en tåredryppende countrylåt.

– Han har jo rett i at det er en trist kjærlighetssang. Og den het også In Love With The Teacher da vi vant Europatoppen for 30 år siden, sier Dag Ingebrigtsen, som skrev låta sammen med Torstein Flakne.

Ingebrigtsen sier han omtaler seg selv som en cowboy, men at han ikke har noe greie på country og aldri har spilt en countrylåt i sitt liv.

– Jeg sa ja til at Charlie kunne gjøre låta vår fordi dette er så langt unna originalen. Vi har forøvrig sagt nei til alle andre som oppgjennom årene har spurt - med unntak av Smurfene, ler han.

– Artistene angrer kanskje på at de sa ja

Lønsj med Rune Nilson og Torfinn Borkhus

Til vanlig er Rune Nilson (Charlie Rackstead) og Torfinn Borkhus (Torsten Spitzcorkhaüser) å høre i NRK P1s Lønsj.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Om Forelska i lærer'n ble tatt helt ned, ble Kine Hellebusts Det hainnle om å leve - It's All About Living - derimot en god del livligere i norskamerikanernes tapning.

Underveis i konserten takker Charlie artistene bak låtene for at de får spille dem på sin måte.

– De angrer kanskje når de ser dette, men nå er det for sent, sier han før vi får Terje Tyslands Heile Livet som en fyrrig bluegrasslåt med tittelen All My Life For You.

– Drømte om å være Bjøro Håland

Før DumDum Boys' Metallic hvit, som tas betraktelig ned i tempo, sier Charlie at han har elsket bandet fra han var en liten gutt.

– Trommeslageren vår, Sunny Johnsen (DumDum-medlem Sola Johnsen, journ. anm.) har faktisk møtt dem en gang. Han snakker ikke om annet, noe som kan bli litt slitsomt.

DumDum Boys på Øya 2006

Trommeslager i DumDum Boys, Sola Johnsen, er Sunny Johnsen i The Sticklesbergen Ramblers.

Foto: unknown / NRK

Backingbandet The Sticklesbergen Ramblers består forøvrig av Erik The Eye (Eirik Øien), Morty Lion (Morten Lyen) og Torsten Spitzcorkhaüser (Torfinn Borkhus).

Rackstead forteller at hjemme i Minnesota drev gutta i bandet for det meste og jaget kyr, mens han selv satt hjemme og hørte på norsk musikk.

– Jeg drømte at jeg var Bjøro Håland, sier han som innledning til Trond Viggo Torgersens Hjalmar, som har blitt til Charlie og handler om en amerikansk gutt som prøver å høres norsk ut.

Overveldet over responsen

Konserten ble sendt på NRK1 1. nyttårsdag, og flere viste sin begeistring på twitter.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

sin facebookside takker Rackstead for responsen etter TV-opptredenen:

«Thank you so much for all your kind words! We're amazed by the response we've gotten after last night's concert on NRK1 and will of course try to play as many concerts as we can in 2015.»

Se hele konserten fra Kvilhaugen i Trondheim her:

Bandet fra "Lønsj" i NRK P1 hilser det nye året velkommen. Charlie, alias Rune Nilson, påstår at de kommer fra Sticklesbergen i Minnesota. Han har satt seg som mål å oversette en rekke norske pop- og rock-klassikere til engelsk, for å kunne gi dem et nytt publikum i USA. Rackstead tar sin farsarv seriøst, og gir låtene et genuint amerikansk bluegrasspreg. Fra Kvilhaugen i Trondheim.