Hopp til innhold

Se høydepunktene fra signingsjubileet

Gikk du glipp av kongeparets signingsjubileum i Trondheim i dag? Se utvalgte høydepunkter samt jubileumsgudstjenesten her.

Det er 25 år siden HM Kong Harald ble signet i Nidarosdomen. I dag har hele kongefamilien feiret jubileet sammen med Trondheims befolkning, og med festgudstjeneste i Nidarosdomen. Her er høydepunktene fra dagens feiring.

FESTDAG: Blant det kongefamilien fikk med seg, var folkefest i Ravnkloa, jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen samt hyllest og hagefest i Stiftsgården.

Kong Harald og dronning Sonja har sammen med resten av kongefamilien og feststemte mennesker feiret 25 år på tronen.

Blant det kongefamilien fikk med seg, var folkefest i Ravnkloa, jubileumsgudstjeneste i Nidarosdomen samt hyllest og hagefest i Stiftsgården.

Høydepunktsendingen er på én time og 25 minutter, mens NRKs sending tidligere på dagen var på hele 8,5 time.

Folkeliv utenfor Nidarosdomen
Foto: Kjartan Trana / NRK

Folkeliv og tale

I Ravnkloa ble de hyllet med taler, sang og en egen utstilling med barnetegninger. De fikk også noen glimt av den sær-trønderske idretten «basse.»

Kongefamilien fikk også servert Trondheimsfrokost med trønderske råvarer og kronprisessen syklet sin egen smudi.

Klokka 12 var det klart for gudstjeneste i Nidarosdomen, der det ble markert at det var nøyaktig 25 år siden kongen og dronningen ble signet av kirka. Til stede i domkirka var en rekke prominente gjester.

Kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og Emma Tallulah i hageselskapet i Stiftsgården
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Midt under gudstjenesten holdt 13-åringen Teodor Merkerås Rasmussen, sammen med en Trøndelag Teater-veteranen Wenche Strømdahl en tekst for kongeparet.

Etter gudstjenesten forflyttet kongeparet seg til Stiftsgården, det det fra klokken 15 var middag for 600 inviterte gjester, samt underholdning.

Klokka 17 forlot kongefamilien igjen Ravnkloa, med kurs for kongeskipet.