NRK Meny
Normal

Se helikopterbildene etter ødeleggelsene

Skadene på strømnettet er omfattende, mener strømleverandøren i Nord-Trøndelag. Helikopterbildene viser de enorme ødeleggelsene.

Se de omfattende skadene etter Hilde

Se de omfattende skadene etter ekstremværet Hilde. Foto: Tariq Alisubh

Ferske helikopterbilder viser at det ikke bare er småskader som stormen Hilde har forårsaket. Konsernsjef Christian Stav i Nord-Trøndelag E-verk (NTE) sier skadene er omfattende.

– Rundt Namsskogan og opp mot grensa er det linjebrudd, stolper som er knekt av og flere store skader på linjene. Det er et betydelig opprydningsarbeid vi har foran oss, sier han.

Christian Stav

Konserndirektør Christian Stav i NTE sier det er betydelige skader.

Foto: NTE

I dag har NTE vært på helikopterbefaring over de verste områdene. De foreløpige rapportene viser at det er mange feil på strømnettet. Stav sier det er farlig å arbeide i de verst ramma områdene.

– Å håndtere trefall er veldig farlig, men vi gjør ingenting som setter våre ansattes liv i fare.

NTE opplyser i en pressemelding at de har 150 medarbeidere og tre helikoptere i arbeid som jobber med å rette opp i feil.

«NTE ber innstendig om at folk holder god avstand til strømledninger som har falt ned. Det er forbundet med livsfare å nærme seg eller berøre ledninger som har falt ned, det samme gjelder fjerning av tre i nærheten av strømnettet», skriver selskapet.

Strømmen tilbake

Litt over klokken fem ble det kjent at i underkant av 2000 husstander i Nord-Trøndelag står uten strøm. Også 40 mobilstasjoner er nede etter ekstremværet Hilde, opplyser Telenor.

Stav opplyser at alle husstander sør for Steinkjer i Nord-Trøndelag har fått strømmen tilbake, men at problemene er større andre deler av fylket.

– Rundt Høylandet er det betydelige utfordringer nå, men vi har allerede kommet langt der også. Vi håper at strømmen vil være tilbake hos en del kunder i løpet av kvelden, sier Stav.

Dramatisk situasjon

Fylkesberedskapssjef Per Arne Stavnås i Nord-Trøndelag har i dag samlet alle som jobber med beredskap i fylket. Han sier at ekstremværet har skapt store følger.

– Vi oppfatter situasjonen som svært dramatisk. Til å begynne med at det vært problemer i veldig mange kommuner. Nå begynner vi å få oversikt over skadene, sier Stavnås.

Han sier at det er store utfordringer for spesielt kommunene Lierne, Røyrvik og Namsskogan.

– Ja, det er der vi har de store bekymringene akkurat nå. Vi er usikre på når de vil få tilbake strømmen og mobilnettet, sier han.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.