NRK Meny
Normal

Se de elleville jubelscenene

Rosenborg reiser hjem med en imponerende 3-0-seier fra Romania, og trønderne er dermed på god vei inn i gruppespillet i Europaligaen.

Rosenborg jubler etter seier mot Steaua Bucuresti

Strålende, sa Kåre Ingebrigtsen i garderoben. Video fra rbk.no

På bortebane i europaligakvalifiseringen scoret Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. André Hansen storspilte i målet, for rosenborgforsvaret sto nemlig imot et til tider enormt Steaua-press.

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes er spent på motstanden RBK kan møte i gruppespillet.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Det betyr jo at det mest sannsynlig vil bli Europaleague-spill, og det var mer enn vi kunne drømme om før sesongen. Det er kjempeartig, sier Kenneth Kjelsnes, NRK Trøndelags fotballekspert og RBK-supporter.

Det var mildt sagt god stemning i garderoben etter kampen.

Men det var ingen lett kamp, og Rosenborg «hang litt i tauene» til tider.

– Rosenborg ble presset og jeg synes ikke de var helt i vater før de scoret mål i andre omgang. Det som irriterte meg mest var at de ikke fikk avsluttet angrepene sine. Da ble det mange kontringer imot, sier Kenneth Kjelsnes til NRK.

Dårlig stemning i Steaua Bucuresti

Kjelsnes tror ikke stemningen er god i Romania etter det knusende tapet. Steaua Bucuresti var på vei ut av kvalifiseringen til Champions League og dette var den kampen som kunne ha berget dem.

– Klubbpresidenten rablet det vel helt for i går kveld. Han avskjediget to spillere på flekken og halverte lønnen til alle, så det er et lag nærmest i oppløsning som kommer til Lerkendal i returoppgjøret, humrer Kenneth Kjelsnes.

Først etter returkamp, og med samlet seier etter gårsdagens og neste kamp, er Rosenborg klar for Europaligaen.

– Vi må huske at Steua kommer til Trondheim uten noe å tape. Det har skjedd før at et lag scorer mange mål på kort tid på bortebane. Vinner de 4–0 eller 4–1 er vi ferdige, sier Kjelsnes til NRK.

Hvis Rosenborg kommer til gruppespillet er det høyt nivå på de mulige motstanderne. Da kan de møte lag som Liverpool og Borussia Dortmund.

Best i andreomgang

Først spilte Jørgen Skjelvik fram Tobias Mikkelsen som satte ballen inn ved stolpen fra 16–17 meter i det 61. minutt. Så, 67 minutter ut i kampen, sendte Anders Konradsen Pål André Helland på løp, og da stod det 2–0. På overtid satte Mike Jensen inn sin egen retur fra keeper, etter pasning fra den nyinnkjøpte innbytteren Matthías Vilhjálmsson.

Festaften for Rosenborg i Romania. Scoringer av Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen. Bilder fra MAX med kommentator Kenneth Fredheim

IMPONERENDE RESULTAT: Se Rosenborgs scoringer mot Steaua Bucuresti (Bilder med tillatelse fra MAX)

Kåre Ingebrigtsen var også en lettet mann etter kampen.

– Det er fantastisk. Vi ble satt under press, og det regnet vi med, og så er vi disiplinerte og tålmodige, så får vi overgangsmulighetene. Vi visste at jo lenger vi kom ut i kampen jo bedre var det for oss, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..