Se bildene fra kongebesøket i Malvik og Selbu

Etter besøket på Midtsandtangen i Malvik, reiste kongen videre til Selbu.

kongebesøk i Selbu
Foto: Magnar Brandseth / NRK

I Selbu besøkte kongen Peder Morset folkehøgskole.

– Kongen har insistert på at han vil snakke med folk direkte, ikke sitte å høre på, så vi har lagt opp for det, sier rektor ved skolen, Einar Bjørn.

Etter kulturelle innslag utendørs, trakk kongen inn i skolen, sammen med elevene ved skolen og noen andre utvalgte. Blant annet noen av Selbus strikkedamer.

Fra strikkedamene fikk kongen med seg et par kjærlighetsvotter til seg og dronningen. Med dem kan man holde hender inne i en felles vott. I tillegg fikk han med seg vanlige selbuvotter til seg selv, dronningen og alle barnebarna.

Besøkte Midtsandtangen i Malvik

Tidligere på dagen var kongen i Malvik. Klokken 11.15 var han på plass på Midtsandtangen, hvor han ble tatt imot med veivende flagg og korpsmusikk.

– Kongen skal få lov til å være med på en vanlig friluftsdag med en rojal vri, på Norges mest tilgjengelige friluftsområde, sa ordfører i Malvik, Ingrid Aune.

Midtsandtangen er et gammelt militærområde i Malvik, som nå har blitt til et friluftsområde.

– Hva synes kongen om forvandlingen fra avstengt militærleir til friluftsområde?

– Jeg har riktignok vært her en gang, som militær, men jeg husker ikke helt hvordan det så ut. Men nå ser det i hvert fall veldig bra ut, sa kongen til NRK under besøket i Malvik.

Kong Harald ble tatt imot av ordfører Ingrid Aune, da han kom til Malvik i dag.

– Farlig å sette seg helt ned i lenestolen

Store deler av arrangementet foregikk utendørs på Midtsandtangen.

– Det er ganske friskt av kongen, og alle andre som kommer, å ta turen ut så langt nord, så sent i året. Men vi ville ha aktive barn og aktive eldre som tema i programmet, sier ordfører Aune.

Kongen selv mener det er viktig å være aktiv, også når man blir gammel.

– Jeg tror det er veldig sunt, og jeg tror det er farlig å sette seg helt ned i lenestolen, sier kongen.

– Man må prøve å fortsette med det man har drevet med så lenge det går. Jeg og dronningen bruker å si at man ikke må slutte å leke, og det ligger noe der, sier han.

Kong Harald ønsker å besøke alle kommuner i Norge, og i Midt-Norge manglet han fire før tirsdagens besøk. Nå er det kun Skaun og Klæbu som gjenstår.

Se bildegalleri fra besøket i Malvik her:

Kongebesøk i Malvik
Foto: Magnar Brandseth / NRK