Screen Communication konkurs

Før jul ble selskapets gründer dømt til fengsel for økonomisk utroskap og korrupsjon. Nå er Screen Communication konkurs.

Screen Communication, logo

Screen Communication er slått konkurs, tre måneder etter at selskapets tidligere eier og gründer ble dømt til tre års fengsel.

– Selskapet har begjært seg selv konkurs, med en gjeld i overkant av fem millioner kroner, sier advokat Per Solem til NRK.no.

Reklamebyrået Screen Communications i Stjørdal meldte oppbud på mandag, og Solem fikk saken på sitt bord i dag.

– Det jeg kan si er at gjelden hovedsakelig består av skatt og moms, sier Solem.

Dømt til fengsel for korrupsjon

I 2006 ble lederne i Screen Communication arrestert og siktet for økonomisk utroskap og brudd på likningsloven. To av lederne tilsto i 2007, og ble dømt til fem år og to måneders ubetinget fengsel.

Gründeren og tidligere eier av selskapet fikk flere ganger utsatt rettsaken på grunn av sykdom i familien, men før jul ble han dømt til tre og et halvt års fengsel for økonomisk utroskap og korrupsjon.

Beholdt gull og luksussenger


Det økonomiske utroskapet er regnet ut til en verdi av 3 147 000 kroner mot Screen Communication.


51-åringen har hele tiden nektet for å ha drevet med korrupsjon. Stjør- og Verdal tingrett fant han derimot skyldig i 21 tilfeller av korrupsjon.


I tiltalen beskrives en rekke tilfeller der blant annet luksussenger, biltilhengere, en båt, gullsmedvarer, firehjulinger, peisinnsatser- og ovner ble beholdt privat av lederne i Screen Communication.

Solgt seg ut


Stjørdalsmannen har solgt seg ut fra Screen Communication og har ikke lenger noen bindinger, verken på gjeldssiden eller styresiden.

– Det finnes ingen eiendeler i boet, og selskapet har ikke vært i drift i Norge i 2009, opplyser Solem.

Fristen for å melde eventuelle krav i boet er 15. mars. Fire dager senere vil det være skiftesamling i Stjør- og Verdal tingrett.