NRK Meny
Normal

Scheie imponert over Ranheim

Arne Scheie er imponert over Ranheim som i dag tar imot Strømsgodset i kvartfinalen i cupen.

Arne Scheie

Arne Scheie er på plass i Trondheim i dag, og gleder seg til de to kvartfinalekampene.

Foto: Aas, Erlend, Erlend Aas / SCANPIX

Både Rosenborg og Ranheim spiller i dag kvartfinale i cupen.

– Dette sier veldig mye om Trondheim som fotballby. Nå vet vi jo at Trondheim har vært en stor fotballby hele tiden etter krigen, men det er veldig viktig for Trøndelag og også for Rosenborg at det er et lag til, sier Arne Scheie til NRK.no.

Det blir fotballfest i Trøndelag når Rosenborg tar imot Start og Ranheim får besøk av Strømsgodset.

– Hvis Ranheim klarer å bli et stabilt førstedivisjonslag, så vil ikke bare Trondheim og Trøndelag tjene på det, men hele norsk fotball ville se det som en stor fordel, sier Scheie.

Ranheim imponerer stort

– Det jeg synes er veldig hyggelig i år er jo at Ranheim som har kommet opp fra andredivisjon gjør det så godt i førstedivisjon og blir kronet med en kvartfinale. Dette forteller like mye om Ranheim, som nivået i norsk fotball.

Ranheim rykket opp fra andredivisjon, og dersom laget skulle klare å vinne hele cupen, vil Scheie være overimponert.

– Åh, det er jo enormt. Jeg tror ikke noe lag har gått fra andredivisjon og til nest høyeste nivå i cupen. Så det ville være en unik prestasjon hvis det skulle skje. Det er jo bare tre skjær i sjøen før det er klart da.

– Det er jo ikke mer enn seks år siden Ranheim ikke en gang maktet å nå første runde i cupen, og nå er de i kvartfinalen. Det forteller ganske mye om utviklingen til Ranheim, sier Scheie.

– Det vil bli veldig jevnt

– Strømsgodset har jo i utgangspunktet vært et dårlig bortelag, selv om de jo har fått noen seiere nå på slutten, men dette tror jeg er Ranheims store mulighet til å komme til semifinalen, hvis de får det til å gli fra begynnelsen, sier Scheie.

Til tross for divisjonsforskjellen er Scheie virkelig ikke sikker på hvem som vil gå av med seieren når førstedivisjonslaget Ranheim møter eliteserielaget Strømsgodset i dagens kvartfinale.

– Ranheim har fordel av å være på hjemmebane og Strømsgodset er jo i utgangspunktet det beste laget. Det blir veldig jevnt, og det kan gå i begge retninger. Jeg tør ikke tippe.

På plass i Trondheim

Han tror derimot ikke at dagens kamp blir den vanskeligste kampen for Ranheim.

– I utgangspunktet ville jeg sagt at å møte Tromsø borte skulle være det vanskeligste, og der vant de jo 2-0. Det blir for all del en tøff kamp mot Strømsgodset, men å slå Tromsø i Tromsø, det synes jeg var litt av en prestasjon, sier Scheie, som nå er på plass i Trondheim.

– Jeg er veldig spent. Hvis de vinner blir det jo Ranheimsemifinale for andre gang i historien.

Kvartfinalene spilles slik:
Lørdag 14/8 kl. 14.00: Ranheim – Strømsgodset
Lørdag 14/8 kl. 19.45: Rosenborg – Start