NRK Meny
Normal

Savnet skiløper funnet

Den avnede skiløperen er funnet av Røde Kors nordvest for Gjevilvatnet hvor han hadde tatt seg inn på ei hytte etter å ha gått seg vill. Han var sliten, men i ok form, melder politiet på Twitter nå.

Mannen som er savnet gikk fra Jøldalshytta tidligere i dag.

Skiløperen i 20-åra var savnet i Trollheimen. Han la ut fra Jøldalshytta i formiddag, og ble meldt savnet av familien da han ikke kom tilbake til avtalt tid.

– Han hadde avtalt at han skulle komme tilbake seinest klokka 16. Men da han ikke kom til denne tida, ble han meldt savnet til oss kl. 18.30, sa operasjonsleder Trond Volden ved politiet i Sør-Trøndelag til NRK tidligere i kveld.

Treningstur

Snøskuterpatruljer fra politiet og Røde Kors ble sendt ut på søk etter mannen, i tillegg til at en hadde en hund fra Norske redningshunder i beredskap.

Jøldalshytta

Jøldalshytta er ei betjent turisthytte i Trollheimen i Sør-Trøndelag. Hytta eies av Trondhjems Turistforening. Jøldalshytta ligger nordøst i hyttenettet i Trollheimen med Gjevilvasshytta og Trollheimshytta som naboer.

Foto: Eva Laukøy

– Mannen skulle ut på en treningstur med Jøldalshytta som utgangspunkt, men målet for turen og hvor han skulle gå er så langt ukjent for oss, fortalte operasjonsleder Trond Volden tidlegere i kveld.

Kunne snevre inn søket

Men i 21.15-tida meldte politiet på Twitter at det prioriterte søket etter mannen ble avgrenset til et område nordvest for Gjevilvatnet, dette etter tips fra turfolk og etterretningsarbeid.

Og ca. kl. 21.40 kunne politiet melde på Twitter at mannen var funnet av Røde Kors.

Tips og mobilsporing

– Han ble funnet etter tips fra andre turgåere i området, mobilsporing og søk av Røde Kors sine skuterpatruljer, sier operasjonsleder Trond Volden hos politiet.

– Hva hadde skjedd?

– Han hadde rett og slett rota seg bort. Han hadde mista retningen og mista retningen og visste ikke hvor han befant seg ein periode, så han havnet der han havnet, i stedet for på Jøldalshytta.