Savnet mann (82) funnet i god behold

Mannen som har vært savnet siden tirsdag formiddag er blitt funnet i Heståsdalen i Levanger kommune. 82-åringen skal være i god behold.

Leteaksjon Verdal

Store mannskaper ble satt inn i letinga etter den savnede mannen i Tromsdalen i Verdal.

Foto: NRK

Det forteller politiet til NRK klokken 13.35 onsdag.

Savnet siden tirsdag

Multeplukkeren hadde vært savnet siden tirsdag formiddag og ble sist sett vest for Nonsknoppen i Verdal.

Han hadde da på seg brun skjorte, grå bukse, brun eller grå caps, og han hadde med en grønn ryggsekk. Ifølge politiet var han sammen med sin bror da han ble borte, og mannen er godt kjent i området.

– De to brødrene skilte lag ca. klokken 12 og hadde en avtale om å møtes ved bilen ca. klokken 16. Han møtte aldri til avtalt tid, sa innsatsleder Erik Johannesen til NRK tirsdag.

Varmesøkende kamera

Store mannskaper ble satt inn i letinga etter mannen og natt til onsdag deltok 24 personer fra Sivilforsvaret, 17 personer fra Røde Kors, og seks hundepatruljer i søket.

I 09-tida onsdag satte Heimevernet inn mellom 50 og 60 soldater og et helikopter brukte også varmesøkende kamera i letinga. Natt til onsdag søkte også letemannskaper i et stort fjellområde inne i Tromsdalen.

– Mannen er i god form og er vokst opp i nærområdet. Han kjenner terrenget godt, og hadde med seg mat og drikke for tirsdagen i alle fall, sa operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK onsdag morgen.

Funnet ved Skallstuggu

Klokken 12.35 onsdag forteller altså politiet til NRK at mannen er blitt funnet av turgåere i Heståsdalen i Levanger kommune. Dette er om lag 15 kilometer unna der hvor mannen var på multeplukking sammen med broren sin. Vedkommende skal være i god form, men får bistand fra helsepersonell på stedet.

Laster kart, vennligst vent...