NRK Meny
Normal

Savnet kvinne funnet i Stjørdal

Kvinnen i sekstiårene er funnet ved Lauvåstjønna i Stjørdal i god behold.

Leteaksjon Stjørdal

Leteaksjonen i Stjørdal er avsluttet etter at kvinnen i sekstiårene ble funnet i god behold.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Jan Tore Tiltnes sier kvinnen er funnet i god behold. Nå jobbes det med å få kvinnen ut av terrenget.

En polititjenestemann med hund hørte rop på den bratte siden av en skrent ved ei myr. På nordsiden av utgangspunktet vårt. Terrenget er kronglete, men vi regner med vi skal få henne ut med firehjuling, sier Tiltnes til NRK.

Klokken 10.18 mandag morgen meldte politiet på Twitter at den savnede kvinnen var funnet. Kvinnen skal være i god form, men være noe medtatt etter episoden.

– Hun er sliten, men i relativt god form. Jeg vet ikke mer enn det, nå er fokuset å få henne til ambulanse. Det gikk heldigvis bra denne gangen, sier Tiltnes.

Leting i stjørdal

Politiet brukte firehjuling til å frakte kvinnen til ambulansen.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Familien er lettet og takknemlig

Innsatsleder, Tonje Vaaden sier familien ble varslet like etter at kvinnen var funnet.

– Familien er varslet om funnet, og de tok det med stor glede, lettelse og takknemlighet til alle som har vært ute og lette, sier Vaaden.

Gikk seg vill på sopptur

Politiet fikk melding om at en mor og datter var savnet etter en sopptur i området mellom Stamnestjønna og Lauvåstjønna klokken 20:00 søndags kveld. Ettersom det ikke var mobildekning, gikk datteren for å skaffe hjelp. Datteren ble funnet, og ga politiet en posisjon hvor mora var. Moren var ikke ved den gitte posisjonen, og leteaksjon ble satt i gang.

Tilkalte Sea King

Politiet satte inn fem betjenter og to hunder i oppstarten av leteaksjonen, og tilkalte Røde Kors og sivilforsvaret. Like over midnatt satte Sea King inn redningshelikopter fra Ørland hovedflystasjon. Tiltnes forklarer at selv om de satte inn helikopter var det vanskelig å lete på grunn av den tette vegetasjonen i området.

– Med så tett vegetasjon ble det vanskelig for helikopter å lete. Sea King avbrøyt i morgentimene for å hvile, og vi fortsatte å finsøke langs bakken, sier Tiltnes.

Politiet satte så inn nye hundeekvipasjer og startet finsøk langs bakken 06:30. Sivilforsvaret i Nord-Trøndelag bisto med 18 personer fra klokken 02:00 i natt, og satte inn 40–50 personer fra morgentimene til kvinnen var funnet. Heimevernet deltok med ca 30 personer i leteaksjonen i Lauvåsen.

Leteaksjon

Røde Kors bisto i letingen i Stjørdal.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

– Greit å ha farger å forholde seg til

Operasjonslederen forteller at de fant en regnjakke og kurver som de tok utgangspunkt i under leteaksjonen, selv om gjenstandene ikke var verifisert av datteren. Det som var sikkert var at kvinnen hadde på seg rød jakke, noe som hjelper i leteaksjoner mener Operasjonslederen.

– Hun har på seg en rød jakke, og det er greit å ha noen farger å forholde seg til for oss som leter, forklarte Tiltnes.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen i 60-årene gikk seg vill i området rundt Lauåstjønna.