Savnet 22-åring overnatta i skogen

Mannen som har vært savnet ved elva Nævra i Stjørdal, er funnet i live. Ifølge politiet i Nord-Trøndelag lå mannen skadd i skogen da han ble funnet i 08.20-tida mandag.

Leteaksjon Stjørdal

Store mannskaper lette etter 22-åringen i Stjørdal mandag morgen.

Foto: Stein Roar Leite/NRK

Leteaksjon Stjørdal

22-åringen ble flydd til St. Olavs Hospital etter at han var funnet.

Foto: Stein Roar Leite/NRK

Tilstanden til den 22 år gamle mannen, er foreløpig ukjent. Men politiet opplyser at han var nedkjølt da han ble funnet, om lag en kilometer unna der han forsvant. Mannen er nå flydd med helikopter til St. Olavs Hospital i Trondheim for videre behandling.

Varslet søndag kveld

– De to kameratene hans så han sist lørdag kveld, men de fikk ikke varslet politiet før søndag kveld. Han ble funnet av redningshelikopteret, og han vinket til dem fra bakken, sier operasjonsleder Dag Hjulstad hos politiet i Nord-Trøndelag.

Politiet i Nord-Trøndelag satte i gang leteaksjon etter mannen med både hundeekvipasjer, bilpatruljer og store letemannskaper tidlig mandag morgen.

Mannen var på campingtur med kameratene sine ved elva Nævra i Stjørdal da han forsvant lørdag kveld.

Skader i foten

– Han hadde skader i foten da han ble funnet, og det kan dreie seg om et brudd. Han var også nedkjølt, og hadde bredd over seg litt mose for å holde varmen, sier Hjulstad.

22-åringen hadde bare på seg en shorts og en T-skjorte, og det ble kaldt om natta med rundt 13–14 grader.

– Selv om vi har hatt varmt vær i helga, er det likevel kaldt å ligge tynnkledd ute i skogen. Vi vil rette en stor takk til alle frivillige som har deltatt i letingen, og vi er naturlig nok svært glade for at mannen ble funnet i live, sier Hjulstad.

Laster kart, vennligst vent...

Politiet har lett etter en mann ved elva Nævra i Stjørdal. Han ble funnet i live mandag morgen.