NRK Meny
Normal

Savnede bærplukkere bygde seg hytte for natta

De to bærplukkerne i 70-åra som var savnet i Lierne i Nord-Trøndelag er funnet i god behold.

Sørli i Lierne kommune

Brødrene var savnet i et område vest for Berglia i Sørli i Lierne kommune.

Foto: BING

Tidligere tirsdag ble politi, redningsetater og et redningshelikopter satt inn i søket etter to eldre menn som var savnet i Lierne kommune i Nord-Trøndelag.

Brødrene på 77 og 74 år hadde dratt ut på tur til Sørli for å plukke bær sammen med en kamerat i 17.30-tiden mandag. Turkameraten kom hjem mandag kveld, og ringte politiet for å etterlyse de to andre klokka 06.13 tirsdag morgen.

Helikopter søkte etter dem fra lufta, mens sivilforsvaret, politihunder, hundeførere fra Norske Redningshunder og Røde Kors ble sendt til området for å lete på bakken.

Funnet etter kort tid

Like etter klokka 10 tirsdag kunne politiet melde om at begge to er funnet av mannskapet i et Sea King-helikopter som deltok i leteaksjonen.

– Det var vel bare snakk om en halvtimes tid fra Sea King-en var i leteområdet til de savnede var lokalisert, sier politiets operasjonsleder Morten Evensen.

På grunn av store avstander hadde bakkemannskapene nettopp kommet fram til området da brødrene ble funnet, og det ble aldri behov for å sette inn alle som hadde møtt opp for å hjelpe til.

Skaffet seg ly for regn og vind

De to mennene i 70-årene var i god form da de ble funnet.

– De står nede på veien med innsatslederen nå og får i seg litt mat. De var litt på villspor i forhold til dit de skulle, og hadde skjønt det utpå senkvelden i går. De ordnet seg en barhytte der de overnattet i ly for eventuelt nedbør og vind i natt, forteller operasjonslederen.

Dårlig bærfangst

Ingen av dem har behov for legehjelp, og de får derfor dra rett hjem.

– De var i så god form at de skal kjøre sørover igjen etter å ha fått i seg noen brødskiver.

– Fant de noen bær på turen da?

– Hehe. Antagelig ikke som de har med seg tilbake, sier Evensen, som er veldig fornøyd med at alt endte godt.