NRK Meny
Normal

Satt fem timer i flyet på Gatwick uten mat

177 passasjerer på vei fra London til Værnes torsdag kveld har ventet drøyt fem timer ombord i et fly fra Norwegian, uten skikkelig mat.

Katinka Kolaas Ekmann

Katinka Kolaas Ekmann (til høyre) har ventet i fem timer ombord i et Norwegian fly på vei fra Gatwick i London til Værnes torsdag kveld. Hun er skuffet over dårlig informasjon og mangel på mat.

Foto: Katinka Kolaas Ekmann

– Nå er vi både frustrert og irritert. Det er kokende hett og selv om de har sagt seks ganger den siste halvtimen at passasjerene skal få mat og drikke har det ikke skjedd.

Det forteller Katinka Kolaas Ekmann til NRK. Hun og ei venninne er blant de 177 passasjerene ombord i et Norwegian-fly som skal fra Gatwick til Værnes torsdag kveld.

Flyet ble forsinket som følge av dårlig vær og tordenbyger i London.

Potetgull og brus

– Vi fikk noe potetgull og brus etter drøyt tre timer, men vi har vel krav på ordentlig mat. Flyet er helt fullt og det er fryktelig varmt her, sier Kolaas Ekmann.

– Dørene ble åpnet en halv times tid så det kom frisk luft inn i flyet, men så kom nytt crew og dørene ble lukket igjen.

Skiftet crew

Som følge av forsinkelsen knyttet til været måtte Norwegian sette inn ny besetning, noe som forsinket flyet ytterligere.

Astrid Mannion-Gibsom

Selskapet beklager overfor passasjerene som har ventet lenge uten mat, sier Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian.

Foto: Norwegian

– Selskapet beklager overfor passasjerene som er berørt, og forstår at det er frustrerende og måtte vente så lenge. Det sier Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian.

– Hvorfor har de ikke fått noe mat ombord?

– De har egentlig krav på mat når forsinkelsen blir så stor, men hvorfor de ikke har fått mat kjenner jeg ikke detaljene rundt.

Katinka Kolaas Ekmann er redd hun nå ikke kommer seg hjem i natt.

– Nå vet jeg ikke hvordan jeg skal komme meg hjem til Steinkjer. Siste tog har gått når flyet lander på Værnes.

I følge siste informasjon fra Norwegian skal flyet ta av fra Gatwick ved midnatt.

Fly forsinket i fem timer fra Gatwick til Værnes

Det ble svært lang ventetid for de 177 passasjerene ombord i et Norwegian-fly på vei fra Gatwick til Værnes torsdag kveld.

Foto: Katinka Kolaas Ekmann