Setter norsk musikk på kartet

Med 65 konserter fordelt på ni forskjellige scener, skal Trondheim Calling vise fram både kjente og ukjente talenter innen norsk musikkbransje.

Bandet Broen skal opptre på Trondheim Calling 2015

COMEBACK: Det norske bandet Broen spilte på Trondheim Calling i fjor også.

Foto: Broen / Pressefoto

– Visjonen vår er å fremme ny, norsk musikk i Midt-Norge, resten av Norge og i utlandet, sier Thomas Ryjord, prosjektleder og faglig ansvarlig for Trondheim Calling.

Transformerer Trondheim

Arrangementet, som både er en musikkonferanse og en festival, åpner torsdag kveld og avsluttes søndag. Musikk- og kulturnæringen er invitert, og på artistlista står både lovende, usignerte band og mer etablerte artister som Moddi og Maya Vik.

– Vi forventer at det blir en tettpakket helg, med storinnrykk av både kjente og mindre kjente musikkpersonligheter, sier Ryjord.

Thomas Ryjord i Trondheim Calling

PROSJEKTLEDER: Thomas Ryjord lover god stemning når Trondheim Calling arrangeres for femte gang.

Foto: Ane Aspén

Ifølge ham vil 500 tilreisende delegater og artister, samt pressefolk fra blant annet Berlin, London og Los Angeles, være med på å skape en spesiell atmosfære under Trondheim Calling.

– Det blir en heftig stemning, som absolutt setter sitt preg på arrangementet. Trondheim føles ikke ut som vår egen hjemby lenger, sier prosjektlederen.

Musikalsk stimulering

Ryjord mener det er mange grunner til å fremme arrangementer som Trondheim Calling. Viktigst er det å tilby en arena, slik at nye artister og ny musikk kan vises fram for både publikum og bransje.

– Vi jobber med å få fram morgendagens headlinere, og samtidig stimulere til næringsutvikling innen musikk. Konferansedelen gjør det mulig for artistene å tilegne seg både kompetanse og nettverk, forklarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Bandet Frk Fryd

KOMMER: Stavanger-bandet Frk. Fryd spiller på Galleri Kit lørdag.

Foto: Frk Fryd / Pressefoto

Ryjord understreker at også publikum skal få sitt. Prosjektlederen karakteriserer årets konsertprogram som meget sterkt med spesielle høydepunkter.

– Utestedet Yacht Club i kjelleren på Royal Garden er en ukjent nattklubbperle, og her skal vi blant annet ha klubbkonseptet Seksuell og Cloudbusting. Intimkonsertene med blant andre Moddi og Ida Jenshus i Bakke Kirke blir også verdt å få med seg, sier han.

Annerledes opplevelse

I tillegg til vanlige småscener og Bakke Kirke har Trondheim Calling blant annet et galleri til rådighet.

– Målet vårt er å skape varierte konsertopplevelser ved å bruke forskjellige rom, sier Ryjord.

Han forteller at konferansen og festivalen til sammen har en kapasitet på 2500 deltagere hver dag. Konferansedelen er nå utsolgt, men for ivrige konsertgjengere er det fortsatt håp.

– Det er fortsatt et par hundre festivalpass igjen, i tillegg til noen dagsbilletter fredag og lørdag, sier Ryjord.

Konferansen åpnes torsdag klokka 18, og første konsert startes klokka 21 samme kveld. Se oversikt over programmet her.