Hopp til innhold

Satser på fyrturisme

Folket i Roan i Sør-Trøndelag har talt, Kaura fyr skal bli turstmål

Kaura fyr ligger en time med båt fra fastlandet. Den siste fyrvokteren overlot stedet til vær og vind i 1959. 

Kaura fyr
Foto: Liv Govasli / NRK

Men etter et folkemøte om fyrets fremtid i Roan tirsdag kveld kan det igjen bli liv på Kaura, lokalbefolkningen vil nemlig åpne fyret for turister.

- De fleste lever i en hverdag som er stresset og oppjaget. Kommer du til et sted som Kaura er du helt for deg selv og du kan tenke på hvor godt vi har det i livet, sier reiselivsentusiast Thore Erling Pettersen i Bessaker Drift til NRK.

Værhardt

Naturkreftene gjør det ofte vanskelig å besøke Kaura fyr. Derfor ble ulike løsninger som landingssted for helikopter, oppheisbare flytebrygger og forskjellige kranløsninger diskutert på folkemøtet.

- Sannsynsligvis vil dette føre nye turister hit, det vil også være fint for oss fastboende å kunne ta en tur ut til fyret, sier Albert Larsen, ordfører i Roan.

Ansiktsløftning

Kaura fyr ble bygget i 1931 og rager 34 meter over havet. I høst gav Kystverket Kaura et ansiktsløft for en million kroner.

- Dette er en kulturarv som vi som er unge bør ta vare på, sier Asle Rikardsen

- Kaura er et kjempefint byggverk og når du kommer til topps er du helt for deg selv, sier Thore Erlig Pettersen som nå har bygdefolket i ryggen.

 

Siste fra Trøndelag

Nils Åge Nonstad

Mandagens Midtnytt er ved Nils Åge Nonstad

Mandagens Midtnytt er ved Nils Åge Nonstad