NRK Meny

Satser 300 mill. på Skogn

Konsernledelsen i Norske Skog vil satse 300 millioner kroner på fabrikken på Fiborgtangen.

Solglans i truende skyer over Norske Skog
Foto: Anne Elin Holberg

Artikkelen er flere år gammel.

Dersom konsernledelsen får gjennomslag for sitt forslag vil man bedre papirkvaliteten og redusere forbruket av strøm ved fabrikken på Skogn.

Lettelse

I dag kom også beskjeden om at ingen av de tre papirmaskinene ved Norske Skog på Skogn blir lagt ned. Konsernledelsen foreslår å stanse en papirmaskin på Follum i Buskerud samt å legge ned fabrikker i Tsjekkia og Korea for å redusere utgiftene.

De 500 ansatte på Skogn mottok nyheten med lettelse.

- Vi har levd med en spenning over lang tid og det føles utrolig befriende å få vekk det spøkelset som har hengt over oss. Nå føler vi at vi er bidragsytere for framtida, sier tillitsvalgt Kjetil Bakkan til NRK Trøndelag.

Lønnsomhet

Norske Skog på Skogn er en av de mest lønnsomme fabrikkene i konsernet og fikk i fjor et overskudd på 500 millioner kroner før avskrivninger, viser tall som ble lagt fram i dag.

Det gode resultatet bidrar til at konsernledelsen foreslår at det kuttes andre steder, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Skog Tom Brattli.

- Vi har forsøkt å få til et opplegg der vi tar ut den mest ulønnsomme kapasiteten slik at vi får en bedre utnyttelse på de mest lønnsomme anleggene, sier Brattli.

Stor betydning

Halvor Bjørken sitter i konsernstyret i Norske Skog som nå skal ta stilling til forslaget fra konsernledelsen. Han sier det er tungt at konsernet må stenge tre papirmaskiner, men han er glad for at papirfabrikken på Skogn ser ut til å berge.

Bjørken representerer Allskog og sier fabrikken på Skogn betyr svært mye for skognæringa i Trøndelag.

- Det betyr enormt mye at vi har en massevirkeindustri og en papirindustri i Midt-Norge, sier Halvor Bjørken til NRK.

 

Video fra Trøndelag


< (MUSIKK:Tittel: Find MeKomp.: Pete KelleherUtøver: Sigma + BirdyUtgitt: 2016Platem.: 3 Beat Productions 05037128223252Tid brukt: 0'21Arkinvnr.: NONRE653347HD0005Tittel: A summer romanceKomp.: Kåre GrøttumUtøver: Sigmund Groven + Tommy Reilly + Armon String QuartetAlbum: Music for two harmonicas (1976)Platem.: Polydor 2922 008Tid brukt: 0'15Arkivnr.: NONRO060783LP0104)
De siste årene har det blitt færre sjøfugler langs kysten. 
På Sklinna nord i Trøndelag leser forskerne økosystemet i skarvespy. Og kan makrellen kan være en nøkkel til å forstå det som skjer?
Kronprinsen meldte seg som frivillig i Starmus-show på Torvet i Trondheim.