NRK Meny
Normal

Sanner legger fram melding om fylkene

Stortingsmeldinga om regionreformen blir tirsdag lagt fram av kommunalminister Jan Tore Sanner.

Regjeringen sier ja til omstridt minnesmerke

Klokken 11.30 tirsdag legger kommunalminister Jan Tore Sanner fram regionmeldinga.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Sanner legger fram stortingsmeldinga klokka 11.30 tirsdag.

Regionmeldinga er en gjennomgang av oppgavene til fylkeskommunene, med tanke på sammenslåing av fylker til større regioner.

Dette skjer bare noen uker før fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag skal avgjøre om det blir en sammenslåing av fylkene.

– Viktig melding

– Dette er ei viktig melding om fylkeskommunenes framtid, sier fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik fra Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag til NRK.

Hun er kjent med at stortingsmeldinga legges fram tirsdag.

Fra Trøndelag er det sendt en søknad til Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å få overført nye oppgaver fra staten til et nytt fylke.

Ikke store forventninger

Anne Marit Mevassvik, fylkesrådsleder Nord-Trøndelag

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik er ikke sikker på at fylkene får så mange nye oppgaver når stortingsmeldinga legges fram av kommunalministeren tirsdag.

Foto: Tariq Alisubh/NRK

– Vi er opptatt av at det skal komme flere oppgaver til regionnivået. Men jeg tror at det ikke blir så mange nye oppgaver som det har vært forventet, sier Mevassvik.

Arbeidet med stortingsmeldinga har gått parallelt med den omstridte kommunereformen og arbeidet med å gi flere oppgaver til kommunene.

Tirsdag kveld blir det direktesendt folkemøte om fylkessammenslåing i Trøndelag på NRK P1 klokka 19 og på nettsidene til NRK Trøndelag, Adresseavisen og Trønder-Avisa.

NTB/NRK