NRK Meny
Normal

Sånn herjer «Ole» med Trøndelag

Ekstremværet «Ole» har truffet Trøndelagskysten nå, og vinden skal øke i styrke utover ettermiddag og kvelden. Det blåser opp i sterk storm flere steder.

Ekstremværet Ole

Sterke vindkast og snø som føyker på veien lager vanskelige kjøreforhold flere steder.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

I morgentimene lørdag ble det målt vind opp i sterk storm langs deler av Trøndelagskysten. Statsmeteorolog Martin Granerød forteller at det skal bli enda verre utover ettermiddagen og kvelden lørdag.

Det er særlig Nord-Trøndelag som rammes, men hele Trøndelag vil kjenne vinden godt.

– Det er varslet nordvest full og til dels sterk storm på kysten, i indre strøk blir det sterk kuling til liten storm i løpet av formiddagen og ettermiddagen med vindkast 25-35 m/s. Det betyr farlig vær og at uforutsette hendelser kan oppstå, forklarer Granerød.

Skaper trafikkproblemer

Den kraftige vinden lager problemer for trafikken mange steder i Norge. Du kan holde deg oppdatert på all trafikken her.

I Trøndelag er fylkesvei 705 mellom Stugudal og Brekken helt stengt inntil videre.

På E6 er Helltunnelen på nytt rammet av strømbrudd og er mørklagt. Statens Vegvesen fikset lyset tidligere i dag, men det har igjen blitt mørkt og farten er senket som følge av det, melder de.

E6 over Dombås kan bli steng på kort varsel på grunn av vanskelige kjøreforhold. Det er snø på veien og sterk vind, opplyser Statens vegvesen. Det samme gjelder fylkesvei 512 mellom Nerskogen og Oppdal.

I flytrafikken har Widerøe flere innstillinger og forsinkelser fra Trondheim Lufthavn Værnes og nordover.

Vanskelige kjøreforhold

Vegtrafikksentralen oppforder nå bilister om å tenke seg om før de legger ut på veien, og sier det er vanskelige kjøreforhold flere steder i Trøndelag. Særlig langs kysten og på vegene i Nord-Trøndelag hvor vinden er sterkest.

Trondheim Bydrift opplyser at de har brøytebiler i full sving sammen med alt av tilgjenglige mannskap til salting, men sier at snø fort legger seg på veien likevel på grunn av den sterke vinden.

Fergesambandet mellom Brekstad og Valset er innstilt på grunn av den sterke vinden.

Del dine bilder

Fortsett å del dine værbilder med oss, for å hjelp oss å speile værbildet på #nrktrøndelag.

Følg oss på Instagram, del bilder med emneknagg #nrktrøndelag.

Du kan også sende bilder eller video på mail: trondelag@nrk.no, eller kontakte NRK tipstelefon på 03030.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.