NRK Meny
Normal

Sandberg vil stoppe fv. 17-prosjektet

Fremskrittspartiets nestleder, Per Sandberg, mener utbyggingen av fylkesveg 17 mellom Steinkjer og Malm må stoppes. Han ønsker en mer helhetlig utbygging av fylkesvegen nordover.

Fv 17 møte Namsos

Per Sandberg (til venstre) vil stoppe fylkesveg 17-utbyggingen mellom Steinkjer og Malm. Her sammen med Terje Thorsen (fra venstre), Stein Arve Torgnesøy og Steinar Lyngstad.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Fredag besøkte Per Sandberg Namsos hvor han møtte både politikere og næringslivsfolk for å diskutere den betente striden rundt utbyggingen av fylkesveg 17 mellom Steinkjer og Namsos som havarerte i fjor.

– Vil bli stoppet

– Hvis det skal brukes så mye penger og kreves inn bompenger for å bygge en vei mellom Steinkjer og Malm, så er ikke målsettingen i dette prosjektet innfridd. Da må det stoppes, og det vil det bli, sa Sandberg i Namsos.

Han viser til at mange i næringslivet nord for Steinkjer ikke ser noen nytte i å betale bompenger for en veg som ikke blir særlig kortere. Også lokalpolitikerne i Namdalseid og Namsos er imot vegplanene som fylkestinget i Nord-Trøndelag vedtok i fjor.

– Når den lokale forankringen ikke er større, kan dette bli stoppet i samferdselsdepartementet til slutt, sier Sandberg.

– Staten må overta

Per Sandberg og Fremskrittspartiet ønsker at staten igjen skal overta flere av de viktigste fylkesvegene i Norge.

– Jeg er klar på at fylkesveg 714 i Sør-Trøndelag og fylkesveg 17 i Nord-Trøndelag og Nordland må overtas av staten igjen, mener han.

Politikerne i Namdalseid har vært negative til bompengebetalingen på den planlagte utbedringen mellom Steinkjer og Malm, og ordfører Steinar Lyngstad er glad for at Per Sandberg engasjerer seg i saken.

– Det er viktig å fokusere på dette. Et enstemmig formannskap i Namdalseid sier nei. Kostnaden blir for stor i forhold til nytten av vegen, sier Lyngstad.

Nye planer

Samtidig kom det også ideer til en helt ny veg mellom Namsos og Steinkjer.

– Hva med å bygge en ny veg fra Namsos, over Bangdalen, og ned til Hammer i Snåsa på E6? Da får vi en veg på 60 kilometer mellom Namsos og Steinkjer, og det vil korte ned kjøretida betydelig, sier langtransportsjåfør Terje Thorsen.

– Det er slike ambisiøse innspill jeg liker så godt. På Vestlandet har de alltid vært flinke til å lansere ambisiøse vegplaner, mens vi i Trøndelag og nordover har vært tregere. Vi må tenke litt mer som sunnmøringene. Dette var en god idé som må utredes nærmere, mener Per Sandberg.

Fylkesveg 17

Utbyggingen av fylkesveg 17 mellom Namsos og Steinkjer havarerte i 2014. Isteden blir det delvis bygd en ny trase mellom Steinkjer og Malm.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.