Sandberg gikk med natteravnene

Nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, overvar utelivet i Trondheim sammen natteravnene og politiet i natt. Formålet med turen var blant annet å se på ressurssituasjonen til politiet i byen.

Per Sandberg

Per Sandberg og Kristian Dahlberg Hauge gikk sammen med natteravnene i Trondheim natt til lørdag.

Foto: Henrik Sundgard

– Det er viktig for politikerne å hente erfaringer fra det som skjer langs bygatene i helgene, mener Sandberg som også er leder i Stortingets justiskomité.

– Viktige erfaringer

Han mener det er viktig å skaffe seg slike erfaringer før Stortinget nå skal behandle meldinger om sikkerhet og beredskap, ressurstilgangen til politiet og strukturer og systemer innen politietaten.

– Først og fremst vil jeg si at natteravnene legger ned en imponerende innsats i bygatene. Å få sitte og prate med dem og høre deres erfaringer, er viktig for meg, sier Sandberg til NRK.

Per Sandberg

Per Sandberg ble satt grundig inn i de utfordringene som natteravnene står overfor.

Foto: Henrik Sundgard

Både Per Sandberg og Frps lokalpolitiker Kristian Dahlberg Hauge stilte opp sammen med natteravnene fredag kveld og natt til lørdag.

– Positivt i Trondheim

– Det er ingen tvil om at denne jobben med å være til stede i gatene, skaper et positivt bilde i byen. Det er viktig forebyggende arbeid, og det gjøres frivillig av folk. Det er imponerende, mener Sandberg.

Trondheim er en av byene i Norge som har lykkes best i å få roligere tilstander i bygatene i helgene.

– Det ser heldigvis ut som om det går den riktige veien for Trondheim, i motsetning til flere andre norske byer, sier Frp-politikeren.

Var med politiet

Både Sandberg og Hauge gikk gatelangs sammen med natteravnene i natt. Heldgivis var det lite folk ute i det sure vårværet. Til slutt stakk de to politikerne også innom trondheimspolitiet.

– Jeg fikk også være med politiet en periode i natt. Da fikk jeg høre litt om deres utfordringer i forhold til ressurser og utviklingen her i Trondheim, sier Per Sandberg.