NRK Meny
Normal

Samlet Trøndelag støttes med millioner

I dag legges det reviderte statsbudsjettet frem, men flere opplysninger er allerede lekket. Blant annet støttes et samlet Trøndelag med flere titalls millioner.

Jan Tore Sanner

Jan Tore Sanner forteller til NRK at et samlet Trøndelag vil støttes med 30 millioner kroner til engangskostnader.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Finansminister Siv Jensen legger frem revidert statsbudsjett klokken 11, men allerede nå er det klart at et samlet Trøndelag vil støttes med 30 millioner kroner ved sammenslåingen.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner avslørte dette til NRK tirsdag kveld.

– Det er helt naturlig at fylker som går sammen får dekket utgifter til engangskostnader. Det har noen ekstra kostnader ved seg å slå sammen to fylker. To administrasjoner skal bli til en, og det kan være IKT-systemer som må samordnes og fornyes, sier han.

Dekker engangskostnader

Det er tradisjon for at kommuner som går sammen og fylker som går sammen, får dekket engangskostnader.

– Det kommer ekstra utgifter og det får fylkene dekket. Vi har beregnet at engangskostnadene for et nytt Trøndelag vil ligge på om lag 30 millioner kroner, sier Sanner.

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik på fylkestingmøte på Stiklestad

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik på fylkestingsmøte på Stiklestad.

Foto: NRK

Revidert statsbudsjett inneholder regjeringens forslag til endringer i 2016-statsbudsjettet, som ble lagt frem i oktober i fjor.

Kravet ved sammenslåing er at fylkene skal få kostnadene delvis dekket. Sanner mener likevel at engangskostnadene dekkes helt ved forslaget som legges frem i dag.

– Vil bidra i prosessen

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, mener beløpet er omtrent som forventet.

– Det er vel sånn ca. som forventet, og det er vi takknemlige for. Det vil bidra i den videre prosessen med å skape det nye Trøndelag, sier Sandvik.