Samlet for første gang i Skandinavia

For første gang arrangeres det veterantreff for Skoda-eiere i Skandinavia. Totalt 45 biler er med hvor den eldste er en 1939-modell.

For første gang arrangeres det veterantreff for Skoda-eiere i Skandinavia. Totalt 45 biler er med hvor den eldste er en 1939-modell.

SE VIDEO: Skoda-entusiaster på bilutstilling i Trondheim.

– Dette er en Skoda Popular Roadster fra 1939. Det er en toseters sportsbil med svigermorsete og den har 32 hestekrefter, den har også en forsterket motor på grunn av det, sier bilentusiasten Hans Skjulsvik til NRK. Han er den lykkelige eieren av kjøretøyet.

Har kjørt fra Tsjekkia

Skoda Tour er et årlig treff for folk som har et litt over gjennomsnittet godt forhold til det tsjekkiske bilmerket. Touren har blitt arrangert siden 1968 og da på ulike steder i Europa.

Omtrent 80 personer deltar på årets arrangement og i overkant av 40 biler er med. Dette er både eldre og nyere varianter.

Det er første gang at treffet blir arrangert i Norge og den 11. juli var deltakerne samlet i Røros for å starte Skoda-festen. Flere av deltakerne har tatt turen helt fra Tsjekkia for å være med.

– Det er en familie som har kjørt hele veien hit i en Skoda 54-modell. Det er også dansker som har kjørt hit med sine gamle biler, så det synes vi er veldig bra, sier daglig leder ved Møller Bil i Trondheim, Bjørn Brun-Hansen til NRK.

Stiller ut i hele Kongens gate

Tirsdag og onsdag er de på plass i Trondheim, og da skal 40 biler stilles ut hvor de som vil kan komme og se på kjøretøyene.

– Vi har fått lov til å bruke hele Kongens gate til treffet, sier arrangør av veterantreffet, Jon E. Rønnes til NRK.

skoda-biler

40 biler stilles ut i Kongens gate i Trondheim onsdag.

Foto: Hege Tøndel Jonli / NRK