Samles for å minnes Malin

Det videre søket i etter Malin Syrstadvoll Bergsrønning i Orkla i Sør-Trøndelag har ikke gitt resultater. Til helgen skal det være minnesamlinger for 18-åringen.

Leteaksjon langs Orkla.

Flere hundre personer har deltatt i søket etter 18 år gamle Malin Syrstadvoll Bergsrønning i Orkla.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Røde Kors i Soknedal har holdt frem søket i Orkla ved Meldal der Malin Syrstadvoll Bergsrønning forsvant fredag den 14. desember.

Det offisielle søket etter jenta ble avsluttet fredag, men Røde Kors sier de vil lete til de finner Malin.

– Årsaken til at vi forstsetter å lete er at dette er ei lita bygd og her kjenner alle hverandre. Ungdommen er en stor og viktig ressurs og det er en stor belastning for både familie og venner at hun ikke blir funnet, derfor vil vi gjøre vårt ytterste for å finne Malin, sier leder i Røde Kors hjelpekors Soknedal, Lars Rise.

Isen gjør letingen vanskelig

Nå letes det på en strekning på 16 kilometer. Denne er nå blitt dramatisk redusert på grunn av all isen som har lagt seg på elva.

– Av erfaring vet vi at de fleste som ramler ut i ei elv ligger i umiddelbar nærhet fra det stedet de forsvinner. Der gjør vi nå nye undersøkelse nå og denne delen av elva er fortsatt åpen, sier Rise.

Han opplyser at det kan bli aktuelt å bruke gravemaskin for fjerne noe av isen på elva.

Skal samles for å minnes Malin

Sogneprest i Gauldal prosti, Oddbjørn Stjern, sier at familien er svært takknemlig for alle som har vært med i letingen etter Malin.

– Det har gått så lang tid siden Malin forsvant og det har vært en stor innsats og når det offisielle søket ble avsluttet ble det en helt ny situasjon. Familien følte det var naturlig stoppe litt opp og takke alle de som har engasjert seg i letingen, sier Stjern.

Fredag 28. desember blir det holdt minnesamling i Soknedal kirke klokken 19. Det vil også være en samling i Meldal kirke lørdag klokken 16.

– Familien føler at de har mange å takke og de har et behov for å komme sammen, sier Stjern.

To bygder som er berørt

Det er Røde Kors hjelpekorps i Soknedal som nå leder søket selv om det var i Meldal 18-åringen forsvant. Malin har vokst opp og gått på skole i Soknedal, men har også familie i Meldal.

– Det har vært stor velvilje fra Røde Kors og frivillige i Meldal, selv om det er vi som leder arbeidet. Det er to bygder som er berørt her, sier Rise.

– Det er to steder som er berørt her. Soknedal er Malins hjembygd og Meldal der hun bodde da hun forsvant, sier Stjern.