Salme-tv fikk pris på Hell

NRK Trøndelag ble tildelt prisen «Årets featurejournalistikk» for sendinga «Salmeboka minutt for minutt» under årets Hellkonferanse.

hellkonferansen

«Salmeboka minutt for minutt» fikk prisen for årets featurejournalistikk under årets Hellkonferanse.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Camilla Tjønn Thingvoll og Odd Rune Wolden

Odd Rune Wolden og Camilla Tjønn Thingvoll var programledere for Salmeboka minutt for minutt.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

– Det er veldig stas å få denne prisen. Det har vært ekstremt mange involverte i produksjonen og de har jobbet steinhardt. De fortjener enormt mye skryt, sier programleder for Salmeboka minutt for minutt, Odd Rune Wolden.

Klarer å treffe bredt med et smalt tema

Norges nest største journalistkonferanse ble i helga arrangert på Hell i Stjørdal. Konferansen er Trøndelags viktigste arena for journalistfaglig debatt, inspirasjon og kunnskapsbygging. Seks priser ble delt ut til det gjeveste innen journalistikk i trønderregionen.

NRK kapret prisen i kategorien «Featurejournalistikk». Dette er juryens begrunnelse:

«Sakte-TV er ikke lenger et nytt konsept, men her har NRK klart å gi det en ny dimensjon. I et sekularisert Norge klarer de å treffe bredt med et smalt tema, ved å fokusere på kulturarv og frivillighet. Dette er journalistikk som i aller høyeste grad engasjerer seeren, noe sosiale medier la godt til rette for.»

– Det er jo en veldig modig og dristig måte å lage tv på, men det er innovativt og noe jeg tror vi kommer til å se mye av fremover, sier Wolden.

Den trønderske journalistprisen til «Silkeveiene»

salmeboka

«Dette er journalistikk som i aller høyeste grad engasjerer seeren, noe sosiale medier la godt til rette for.», sa juryen om Salmeboka minutt for minutt.

Foto: NRK

Disse fikk de andre fem prisene under konferansen:

Årets lokalnyhet fikk Fosna-Folket med nyheten "Inhabilitet i lokalpolitikken". Laget av Skjalg Ledang, Alexander Killingberg og Snorre Berg.

Årets hendelsesjournalistikk fikk nyhetsredaksjonen i Trønder-Avisa med saken "Flatanger-brannen".

Årets nyhetsjournalistikk gikk til Adresseavisen med saken "Silkeveiene". Laget av Jonas Alsaker Vikan og Ole Martin Wold.

Årets bildejournalistikk fikk Marius Langfjord i Trønder-Avisa, for bildene i "Sjanseløs mot flammehavet".

Den trønderske journalistprisen gikk til journalist Jonas Alsaker Vikan og fotograf Ole Martin Wold for saken «Silkeveiene».