Salmar gransker dødsulykke

Salmar setter i gang en egen gransking i samarbeid med Sintef for å finne årsaken til arbeidsulykken på Hitra i går der en ansatt omkom og en annen ble skadd.

Oppdretssanlegg Hitra

En mann i 30-årene omkom i en arbeidsulykke på Salmars anlegg på Hitra i går ettermiddag.

Foto: Petter Vidar Vågsvær / NRK
Lise Sørensen
Journalist
Tine Nilsen
Journalist
Yngve Myhre, Salmar

Yngve Myhre er konsernsjef i Salmar.

Foto: Salmar

De to arbeidet med vedlikehold ved oppdrettsanlegget da ulykken skjedde på en av selskapets båter i det som skal ha vært grov sjø.

Selskapet sier de vil gjøre sitt beste for undersøke hvordan ulykken kunne skje for å unngå lignende hendelser i framtida.

– Vi ønsker å finne alle omstendigheter rundt denne hendelsen da den fikk så dramatisk utfall. Vi vil gjøre vårt ytterste for å kartlegge årsaken og bidra til eventuelle korrigerende tiltak i etterkant, sier konsernsjef i Salmar, Yngve Myhre, til NRK.

Også politiet etterforsker ulykka

Også Arbeidstilsynet og politiet er i dag i gang med å se nærmere på omstendighetene rundt dødsulykka.

– Vi har vært til stede på båten og gjort en åstedsundersøkelse. Vi har også flyttet båten for videre undersøkelser som blir gjort i dag. Vi har gjort vitneavhør av personen som er skadet, og andre som var på båten, sier lensmann på Hitra, Per Christian Stokke, til NRK.

Politiet ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om ulykka ennå.

– Vi vil ikke si mer enn at det ble utført vedlikeholdsarbeid om bord på båten.

Preger alle på anlegget

Salmar har nå tett kontakt med politiet for å komme til bunns i hva som skjedde. Stemninga er i dag preget av ulykka.

– Dette er en hendelse som berører alle ansatte. Vi bruker tida til å rette oppmerksomheten mot kolleger og pårørende, så vil konklusjonen og analysen i ettertid vise hvilke tiltak som kan gjøres, sier Myhre.

Video fra Trøndelag

Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .