Hopp til innhold

Saftsupper

Saftsuppe
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Saftsupper

Mange suppeoppskrifter har saft og gryn som viktige ingredienser. Variasjonsmulighetene er mange, både når det gjelder gryn og smakstilsetting.

Formiddagskjøkkenet gir deg her oppskrift på to forskjellige saftsupper.

1 liter saft
Vann
1 kanelstang
1 dl sagogryn
1 dl rosiner

Bland saft og vann til passe styrke. Kok opp. Tilsett hel kanel, sagogryn og rosiner. Kokes til rosinene har svellet opp og gryna er blanke.


1 liter saft
Vann
1 dl hele byggryn
Svisker
Rømme eller kesam

Byggryna bløtlegges. Bør stå i vann natta over. Bland saft og vann til passe styrke. Kok opp. Tilsett byggryna og kok til de er møre. En stor neve svisker tilsettes. Kok til sviskene er møre.

Serveres med en spiseskje rømme eller kesam.