Sabotasje mot sykkelritt

Rundt 2500 syklister startet fra Trondheim lørdag for å sykle i retning Oslo. Men flere av dem punkterte ved Berkåk i dag tidlig.

Styrkeprøven

STYRKEPROVEN-230612W-NT

Rittleiar Ingar Wilhelmsen gler seg til løpet kjem i gang.

Rittleder Ingar Wilhelmsen vurderer å gå til politiet etter sabotasjen på Berkåk lørdag morgen.

Foto: Runar Henriksen Jørstad

Årsaken var tegnestifter i veibanen, og rittledelsen ser svært alvolig på saken.
– Vi vurderer å politianmelde dette, sier rittleder Ingar Wilhelmsen til NRK.

Her finner du oppdaterte resultater .

Ti punkteringer

I en av sykkelklubben var det ti punkteringer lørdag morgen, og Wilhelmsen regner med at flere ryttere har opplevd det samme.

Nærmere 30 ryttere fikk punktert syklene sine lørdag morgen. Det skal blant være ryttere fra klubbene Ryes, Trondheimslaget TVK og Ceres. Ingen av syklistene ble skadd, selv om flere av dem veltet.

– Det ser ut som om noen kreative sjeler har benyttet anledningen til å kaste ut tegnestifter fra en bil, sier Wilhelmsen.

Over 9000 syklister deltar i den store styrkeprøven i år. 2500 deltakere skal sykle alle de 542 kilometrene fra Trondheim til Oslo i dag.

Harmløse syklister

– Vi synes dette er svært beklagelig. Det gjør de mot en lovlig virksomhet med harmløse syklister på landeveien. Vi vurderer nå å gå til politiet med saken, men dette må vi diskutere internt først.

– Det er klart dette kunne fått svært alvorlige konsekvenser. Å punktere i 50-60 km/t er ingen spøk. Dette er meget uheldig for å si det mildt. sier rittleder Ingar Wilhelmsen.