Så på film mens han kjørte vogntog

Statens vegvesen er rystet etter å ha tatt en yrkessjåfør for å ha sett på film mens han kjørte vogntog.

Så film mens han kjørte

På denne laptopen satt yrkessjåføren og så på film samtidig som han kjørte rundt på glatta i Trøndelag.

Foto: Statens Vegvesen

Sjåføren ble stanset mens han kjørte på glatte veier i tettbebygd strøk i Orkanger i Trøndelag.

– Dette kunne ha gått skikkelig galt. Det er viktig at sjåfører følger med på veien og er oppmerksomme på det som foregår. Å sitte og se på film mens man kjører er virkelig ikke bra, sier inspektør i Statens vegvesen Ole Hammer.

Den polske yrkessjåføren ble stanset etter at Statens vegvesen fikk en anelse av at en pc sto oppslått i førerhuset på vogntoget.

– Vi oppdaget et vogntog som kom kjørende. Vi så fra utsiden at en pc var oppslått. Etter hvert fikk vi stanset kjøretøyet. Da vi kom opp i bilen var pc-en lagt ned, sier Hammer.

Inspektørene fra Statens vegvesen fikk sjåføren til å åpne laptopen igjen.

– Da viste det seg at det sto en film og snurret, så sjåføren har sittet og sett på film. Dette innrømmet han etter hvert. Han mente han hadde fulgt med litt på veien også samtidig som han hadde sett film, sier Hammer.

Laster Twitter-innhold

Fikk beslaglagt førerkortet på stedet

Politiet ble tilkalt og den polske sjåføren fikk beslaglagt førerkortet.

–Ingen skal se på film mens man kjører. Vi tar dette selvsagt svært alvorlig. Sjåfør skal ha all sin oppmerksomhet rettet mot sin egen kjøreadferd og andre trafikanter, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Ann Kristin Øie.

– Det var glatt etter veien, i forholdsvis tettbebygd strøk med mye trafikk så dette kunne gått skikkelig ille, sier Hammer.