NRK Meny
Normal

Rydder på spreng for å åpne barnehagen

Vårtun barnehage i Steinkjer skal stå klar til å ta imot barna som kommer tilbake etter sommerferien mandag. Forrige uke ble uteområdet rasert i forbindelse med trefelling.

Uteområdet på en barnehage i Steinkjer i Nord-Trøndelag er blitt totalt ødelagt etter felling av trær i området. – Noen har vel tatt i litt for mye, sier kommunen.

– Oppryddingsarbeidet er i full gang. Om nødvendig tar vi i bruk helga for å bli ferdig, sier økonomisjef i Steinkjer kommune, Trond Waldal, til NRK.

Kommunen skal rydde hele tomta og sørge for at et nytt gjerde blir satt opp til barna kommer tilbake etter ferien. Arbeidet startet torsdag ettermiddag.

– Vi tar sikte på at barnehagen åpner som planlagt 3. august, sier Waldal.

Raserte lekeområdet

Ødeleggelsene inne på barnehagens området skjedde i forrige uke i forbindelse med skogrydding i Heggelia som ligger like ved Vårtun barnehage.

Målet var å gjøre området mer åpent, og samtidig bevare noen av de historiske trærne.

Hverken foreldre eller ansatte var forberedt på synet som ventet dem etter at hogstarbeidet var ferdig (se ødeleggelsene i video øverst i saken).

Tær lå strødd over lekeapparater og bord, og gjerdet rundt barnehagen var ødelagt.

– Flere av oss ble rimelig sjokkert, sier Magnus Hagstrøm-Sjaastad som har to barn i barnehagen.

– Fulgte oppdraget fra kommunen

Det var Steinkjer kommuneskoger sto for trefellingen.

Utmarksansvarlig Johnny Meier sier til NRK at de har fulgt oppdraget fra kommunen, men innrømmer at veien som ble valgt inne på barnehagens område burde vært lagt annerledes.

Det er ennå uklart hvordan dette kunne skje, og kontorsjef i Steinkjer kommune, Kari Aarnes uttalte tidligere denne uka et slike feil ikke skal være mulig.

– Trafikk, park og vei-avdelinga ved kommunen hadde blinket ut hvilke trær som skulle felles, men de som jobber på stedet har nok tatt i litt vel mye. Dette er dårlig dialog, rett og slett, sa Aarnes til NRK onsdag.

Skal gå gjennom rutiner

Etter ferien skal kommunen se nærmere på hva som gikk galt.

I mellomtiden er alt tilgjengelig mannskap kalt inn for å delta i ryddearbeidet slik at barnehagen kan tas i bruk mandag morgen.