NRK Meny
Normal

Russen planlegger skikkelig fyll i snøen

Trøndervinteren slo tilbake natt til onsdag, men russen frykter ikke snøen når de starter feiringen i natt.

Russ i snøvær

Det snødde da russen i Namsos lærte om trafikksikkerhet i formiddag. Men i natt er de klare for å ha det moro, uansett værforhold.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Julie Tetlie

Russepresident Julie Tetlie gleder seg til feiringen starter i natt.

Foto: Kjartan Trana/NRK

Onsdag formiddag var russen fra Olav Duun videregående skole i Namsos på trafikkdag. Fokuset er trafikksikkerhet i russetida. Men de fleste var mest opptatt av nattas feiring.

– Skikkelig fulle

– Vi skal drikke oss skikkelig fulle, og vi bryr oss ikke om det har kommet snø. Vi skal ha det artig, sier ei russejente vi traff inne i en russebil.

Russepresident Julie Tetlie ser i likhet med alle andre russ fram til tida som kommer med feiring og mye moro.

– Jeg synes det er kjedelig at det ble snø nå når vi starter feiringen. Vi hadde jo håpet på sommer og finvær. Men det skal ikke legge noen demper på feiringen når vi starter i natt. Vi er skikkelig gira på en fin russetid uansett vær, sier Tetlie til NRK.

Russen skal døpes

I natt starter russefeiringen over hele Trøndelag. I Namsos skal russen døpes, og det er det mange som ser fram til.

– Været skal i alle fall ikke stoppe oss. Vi skal ha det sinnssykt moro. I natt skal vi døpes, og da blir vi fulle, mener russen i Namsos.

Russepresidenten er opptatt av å få til et skikkelig godt samhold blant ungdommene i russetida.

– Målet er at vi skal bli bedre på det enn alle andre russ har vært før. Vi skal fokusere på fellesskapet og vi skal ha det artig sammen. Så får været bli som det blir, mener Julie Tetlie.

Trafikksikkerhet

Idar Ertsås

Idar Ertsås er fylkessekretær i Trygg Trafikk.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

Idar Ertsås fra Trygg Trafikk stilte opp for russen i Namsos onsdag

– Hvert eneste år har vi trafikkdager for russ ved alle videregående skoler i fylket. Dette er jo en aktiv periode for ungdommen, og da er det greit å stoppe opp litt og tenke på trafikksikkerheten. Vi har så mange fine ungdommer som vi vil ta vare på, og da passer det kanskje bra å snakke om noe annet enn feiring akkurat i dag, sier Ertsås.