Kraftig røyk kom ut fra Hitratunnelen

Det røyk kraftig fra Hitratunnelen i Sør-Trøndelag i ettermiddag, da en bil fikk problemer med vannkjølinga. Situasjonen kom under kontroll og tunnelen ble åpnet igjen for trafikk.

Bent Lindsetmo

Kraftig damp som av vitner ble beskrevet som røyk, kom sivende ut fra Hitratunnelen etter et motorhavari torsdag ettermiddag.

Foto: Bent Lindsetmo

Brannvesenet fikk kontakt inne i den 5,7 kilometer lange tunnelen. Røyken viste seg å komme fra en bil som hadde problemer med vannkjølinga. Det er altså vanndamp som strømmet ut av tunnelåpningen.

Røyk kraftig fra tunnelen

De første meldingene fra stedet tydet på kraftig brann i tunnelen. Store mengder røyklignende damp kom sivende ut av tunnelen.

– Røyken står ut fra tunnelens åpning, og området er sperret av, sa NRKs reporter Jøte Toftaker som befant seg ved tunnelen.

Politiet varslet tidlig at en bil hadde fått problemer om lag 200 meter inne tunnelen, fra Hitra-siden. Brannvesenet kom raskt til stedet med røykdykkere, mens politiet ventet med å ta seg inn i tunnelen på grunn av den kraftige røyken. Det opplyste Arnt Erland Aaslund i politiet.

Røykdykkere fraktet over sjøen

Brannsjefen på stedet opplyser at brannvesenet fikk beskjed om hendelsen via alarmtelefonen. Røykdykkere ble sendt i båt over til Hitrasiden, for å ta seg inn i tunnelen fra den enden.

– Det er for mye røyk til å ta seg inn fra denne siden, sa Dag Robert Bjørshol før situasjonen var under kontroll.